Skip to main content
gazdaságközigazgatás: magyarközigazgatási informatika

Ezermilliárdot hoztak az online pénztárgépek

Szerző: 2016. április 4.No Comments

„Vámos György szerint az e-kasszák a kiskereskedelemben 2014-ben és 2015-ben évente 300-400 milliárdos pluszbevételt hoztak az államkincstárnak.
– Ha pedig hozzávesszük a szállodaipart és a vendéglátást is, akkor ezermilliárd forint többlet volt köszönhető tavaly az online gépeknek – fűzte hozzá. Vámos György a kasszarendszer tervezett kiterjesztésétől a várható pluszösszegeket együttesen harminc-negyven milliárd forintra becsülte.

A főtitkár közlése arra utal, hogy a kiterjesztés várható hatásairól azonos módon vélekednek a gazdasági szereplők és a kormányzat. Mint arról lapunk is beszámolt, a szakminiszter a múlt héten jelentette be, hogy szeptember 30-ától új készüléket kell használniuk a gépjármű-javítóknak, a gépjárműalkatrész-kiskereskedőknek, valamint azoknak a vállalkozásoknak, amelyek motorkerékpárokhoz tartozó alkatrészt árulnak, esetleg a kétkerekűek javítását végzik.

Rajtuk kívül a plasztikai sebészek is e-kasszát kötelesek vásárolni, pontosan úgy, mint a diszkók, az edzőtermek és a ruhatisztítók. Január elsején a pénzváltók és a taxisok csatlakoznak majd.
Az új szereplők bevonásától a kormány 20-30 milliárdos többletet remél.”

Forrás:
Ezermilliárdot hoztak az online pénztárgépek; Magyar Idők; 2016. március 29.