Skip to main content
jogközigazgatás: magyar

Egységesítik a munkaköröket a kormányhivatalokban

Szerző: 2016. május 2.No Comments

„Központi intézkedés keretében a Miniszterelnökség irányításával és felügyeletével jelenleg zajlik a kormányhivatali munkakörök egységesítése. Kovács Lejla, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Jogi és Koordinációs Főosztályának vezetője a Rádió Orienten elmondta, erre azért van szükség, mert eddig nemcsak hivatali, de országos szinten is eltérő munkakörökkel foglalkoztatták a kollégákat a kormányhivatalokban.

A tavalyi kormányhivatali integrációt követően két korábbi főosztályból és egy önálló osztályból jött létre a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Jogi és Koordinációs Főosztálya. Mint Kovács Lejla kifejtette, ennek során számos feladat kormányhivatalhoz kerülését vezényelték le az egészségbiztosítás és a lakástámogatások területén.

A főosztályvezető rámutatott, amíg a kormányhivatal többi főosztálya szakmai, addig a Jogi és Koordinációs Főosztály funkcionális feladatokat lát el. „Jogi területen perek vitelével, szerződések megkötésével és gondozásával, követeléskezeléssel, közbeszerzésekkel és adatvédelemmel foglalkozunk. A koordináció területén pedig adatszolgáltatást végzünk, munkaterveket és éves beszámolókat készítünk. Emellett a munkatársak számára képzéseket, továbbképzéseket és ennek keretében oktatásokat és vizsgákat szervezünk, intézményi és egyéni terveket készítünk és ellenőrzünk” – fejtette ki. Hozzátette: ez utóbbiak – bár a főosztály nevéből nem következik – egyértelműen humánpolitikai feladatokat jelentenek.

Koordinációs területen fontos feladatuk még a megyei államigazgatási kollégium üléseinek és ügyrendjének megszervezése és közzététele, valamint az önkormányzatok iratkezelésének ellenőrzése. Emellett a főosztály szervezi meg és bonyolítja le a földárveréseket is.

Legfontosabb feladatuk jelenleg a munkakörök egységesítése, amely még folyamatban van, s amely a Miniszterelnökség utasítására és felügyeletével történik. Ez azért szükséges, ugyanis korábban a kormányhivatalok országszerte különböző munkakörökben foglalkoztatták munkatársaikat. Emiatt pedig folyamatban van az ügyrend módosítása is – hívta fel a figyelmet a főosztályvezető.”

Forrás:
Egységesítik a munkaköröket a kormányhivatalokban; OrientPress; 2016. április 30.