Skip to main content
hírközlésközigazgatási informatikatávközlés

Befejeződött a „hálózatfejlesztés támogató monitoring rendszer létrehozása” elnevezésű kiemelt projekt második üteme

Szerző: 2016. október 25.No Comments

„2016. szeptemberre lezárult a „Hálózatfejlesztés Támogató Monitoring Rendszer Létrehozása” (HTMR) projekt első két üteme. Elkészült a működéshez szükséges teljes hardver infrastruktúra, átadásra kerültek a főbb szoftverkomponensek. A fejlesztés célja egy országos, térinformatikai alapú, elektronikus hírközlési nyilvántartás létrehozása. A rendszer alkalmas a hálózatfejlesztési pályáztatás kezelésére, a nyertes pályázatok végrehajtásának felügyelőmérnöki támogatására, a stratégiai tervezésre, valamint a hatósági folyamatok elektronikus támogatására.

A HTMR projekt nagyban hozzájárul ahhoz, hogy 2018 végére minden magyar háztartás számára, amelyik azt igényli, elérhetővé váljék a szupergyors, másodpercenkénti 30 megabites sávszélességű internet. A most lezárult ütemekben a Támogatási és a Vállalkozási Szerződésnek egyaránt megfelelve teljesült minden előírt feltétel a rendszer helyes működéséhez. Elkészült a hardver infrastruktúra, kialakításra került a szükséges térinformatikai adatbázis, átadásra kerültek a platform szoftverek és licenszek. Összeálltak a teljes rendszer fizikai és logikai rendszertervei.

Olyan főbb pontok teljesültek, mint a teljes funkcionalitású és adatstruktúrájú térinformatikai adatbázis, két darab adatfeltöltő interfész és dokumentációja, három szoftver modul (fejlesztés előkészítés, FEM funkciók, kis szolgáltatói ASP), valamint a kiírásra kerülő, a távközlési hálózat számítógéppel optimalizált térinformatikai tervezése.

A projekt támogatási összege 2,54 milliárd forint, a fejlesztés összesen 4 ütemben, 2017 végéig valósul meg.
További információ az európai uniós forrásból megvalósuló KÖFOP-2.3.2-VEKOP-15-2016-00001 azonosító számú projektről a Projekt adatlapján található.”

Forrás:
Befejeződött a „hálózatfejlesztés támogató monitoring rendszer létrehozása” elnevezésű kiemelt projekt második üteme; 2016. október 25.
Lásd még: KÖFOP-2.3.2-VEKOP-15 Hálózatfejlesztés Támogató Monitoring Rendszer (HTMR) létrehozása; Széchenyi 2020