Skip to main content
energiagazdaság

A Magyar Posta 18 Nissan elektromos kisáruszállító autóval bővítette gépjárműflottáját

Szerző: 2016. december 18.No Comments

„A fejlesztés összköltsége 127 millió forint plusz az ezt terhelő általános forgalmi adó (áfa) – jelentette be a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Illés Zoltán hozzátette: a 18 gépjárműből 10-et a mobilposta szolgáltatásban használnak, 8-at pedig a nagyvárosi csomagkézbesítő hálózatban. Az elektromos gépjárművek egy töltéssel 85-120 kilométert tudnak megtenni.

A Társaság az elektromos autók használati tapasztalatai alapján dönt majd az elektromos flotta további bővítéséről. A vezérigazgató beszámolt még a 2016-os beszerzésekről is, mint mondta: a Társaság a 3000 darabos gépjármű flottájából idén 569 gépjárművet cserélt le, valamint ezen felül vásárolt még 30 korszerű motorkerékpárt, illetve 170 segédmotort és 1074 kerékpárt.

A postai járművek egy év alatt mintegy 80 millió kilométert tesznek meg – ismertette Illés Zoltán. A Magyar Posta kiemelt stratégiai területnek tekinti a logisztikai szektorban rejlő lehetőségek kiaknázását, ezért helyez nagy hangsúlyt a gépjármű flotta folyamatos megújítására. Az idei beszerzések révén jelentősen kisebb lesz a gépjárművek károsanyag-kibocsátása, az általuk elfogyasztott üzemanyag mennyisége.

A tervezett fogyasztás az új járműveknél éves szinten mintegy 90 ezer liter benzinnel csökken majd – fejtette ki Illés Zoltán.

Az eseményről kiadott sajtóközlemény ide kattintva érhető el.”

Forrás:
Elektromos autókkal újít a Magyar Posta; Magyar Posta; 2016. december 14.