hírközlésInternettávközlés

A Szupergyors Internet Programban keretében 13 járás csaknem 300 településén végez hálózatfejlesztést az MVM NET

Szerző: 2017. május 24.május 28th, 2017No Comments

„Az MVM NET Zrt. a hazai és uniós forrásokból megvalósuló Szupergyors Internet Program keretében 7,966 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás igénybevételével végez hálózatfejlesztést 13 járás közel 300 településén. A hálózati végpontok sávszélessége minden helyszínen legalább 30 Mbps lesz.

Elindult a „GINO-3.4.1-2015 számú, Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése” című projekt, melynek célja, hogy a kevésbé fejlett régiókban, az újgenerációs, szélessávú (NGA) hozzáférési hálózattal le nem fedett igényhelyek lefedése is megvalósuljon, ezáltal lehetővé téve a digitális szolgáltatások terjedését az állampolgárok és a vállalkozások körében.

Az MVM NET Zrt. elkötelezett a program megvalósítása mellett, melynek keretében a meghirdetett pályázaton a bajai, balassagyarmati, békéscsabai, celldömölki, devecseri, gyöngyösi, kaposvári, keszthelyi, körmendi, mórahalmi, pápai, pásztói és sümegi járásokat pályázta meg sikerrel.

A projekt a tervek szerint 2018 augusztusában zárul, addig a 13 elnyert járásban végez munkálatokat az MVM NET Zrt., hozzájárulva ezzel a Szupergyors Internet Program szélessávú fejlesztéseihez.”

Forrás:
Többszáz településen gyorsul a net; mmonline.hu; 2017. május 24.
Az MVM NET Zrt. európai uniós forrásokat nyert el vezetékes szélessáv-fejlesztésre a GINOP 3.4.1-2015 keretében; MVM NET Zrt. (a települések listája)
GINOP-3.4.1-2015 – Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése; Széchenyi 2020