Skip to main content
egészségügyközigazgatás: magyar

Növelnék az egészségügyi közbeszerzések hatékonyságát

Szerző: 2018. február 25.No Comments

„Az egészségügyi tárgyú közbeszerzési eljárások hatékonyságának növelése érdekében szervezett szakmai konferenciát a Közbeszerzési Hatóság csaknem 350 felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó (FAKSZ) részvételével február 22-én.
Több mint 90 milliárd forintra nőtt az egészségügy területén lebonyolított közbeszerzési eljárások összértéke. A megvalósult közbeszerzések orvosi felszerelések, gyógyszerészeti termékek, egészségügyi és szociális szolgáltatásokkal kapcsolatos építési beruházások és egészségügyi oktatási szolgáltatások beszerzésével járultak hozzá a magyar egészségügyi intézmények modernizálásához – derül ki a Közbeszerzési Hatóság közleményéből.

Az ágazat kiemelt jelentősége miatt a Közbeszerzési Hatóság tapasztalatait egy kifejezetten az egészségügyi beszerzések során észlelt problémákra koncentráló konferencia keretében osztotta meg hazai közbeszerzési szaktanácsadókkal. A rendezvény keretében szó esett a kórházak által tapasztalt problémákról, a Közbeszerzési Döntőbizottság által megfigyelt tipikus jogsértésekről.

„A Közbeszerzési Hatóság aktív szerepet vállal a hazai közbeszerzési szakemberek felkészültségének naprakészen tartásában, a továbbképzésben, e célból szervezünk rendszeresen konferenciákat, workshopokat. Az egészségügy egy kiemelt terület a közbeszerzési piacon belül, illetve jellegét tekintve is, éppen ezért szenteltünk egy külön rendezvényt a témának” – hívta fel a figyelmet Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke”

Forrás:
Növelnék az egészségügyi közbeszerzések hatékonyságát; Világgazdaság; 2018. február 22.
“Lássunk tisztán az egészségügyben!” konferencia; Közbeszerzési Hatóság; 2018. február