közigazgatás: magyar

Átadták a kormányablak épületét Ercsiben

Szerző: 2018. április 7.No Comments

„Nagy jelentőséget tulajdonít a Fejér Megyei Kormányhivatal annak, hogy a tevékenységét a lakossághoz közel lássa el, és az ügyfelek megfelelő körülmények között fordulhassanak a közigazgatási szakemberekhez. Fejér megyében 12 kormányablak szolgálja a lakosságot. Az Ercsi Kormányablak lesz a tizenharmadik, amelynek épületét április 5-én adták át. Az eseményen beszédet mondott dr. Simon László kormánymegbízott, dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke és dr. Galambos Dénes, a térség országgyűlési képviselője.

Dr. Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja beszédében köszönetet mondott dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselőnek, dr. Dorkota Lajos elnöknek és Győri Máté polgármesternek az együttműködésért, a támogatásért.
Régi adósságot törlesztettek azzal, hogy Ercsiben elkészült a kormányablak épülete. Fontos volt, hogy a város helyének, szerepének megfelelő közigazgatási szolgáltatásban részesülhessenek az ott és a környező településeken élő emberek, ez adja az esemény jelentőségét – hangsúlyozták az átadó esemény szónokai.

Dr. Simon László kormánymegbízott köszönetet mondott dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselőnek és dr. Dorkota Lajos elnöknek az együttműködésért, a támogatásért. Hangsúlyozta: jó minőségben, határidőre készült el a kivitelezés, csaknem 62 millió forint költséggel. Ehhez járult hozzá Ercsi Város Önkormányzatának ötmilliós támogatása, amelyért, a Fejér Megyei Kormányhivatal nevében, a város polgármesterének, Győri Máténak és a képviselőtestületnek fejezte ki köszönetét és elismerését.

A nemzeti színű szalagot dr. Simon László kormánymegbízott, dr. Dorkota Lajos elnök, dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, Győri Máté polgármester és dr. Koltai Gábor, a Martonvásári Járási Hivatal hivatalvezetője vágta át.
Utalt rá a kormánymegbízott: a beruházás eredményeként hat munkaállomással, egy fotófülkével felszerelt, akadálymentesített kormányablak válik elérhetővé az ügyfelek számára, új bútorokkal és informatikai eszközökkel. Ercsiben tehát, a felújított, átalakított épületben rövidesen integrált ügyfélszolgálat működik majd, az eddigi okmányirodai osztály kormányablakká alakul át. A változás lényege az lesz, hogy a klasszikus okmányirodai ügyek mellett (személyazonosító igazolvány, lakcímkártya, forgalmi engedély, vezetői engedély, stb.) immár valamennyi kormányablakban intézhető ügyben is szolgáltatást tudnak nyújtani az állami tisztviselők az ügyfeleknek. Ez igen nagy különbség, hiszen a kormányablakokban, idén január elsejétől minden olyan ügy előterjeszthető, amit törvény vagy kormányrendelet nem zár ki.

Dr. Dorkota Lajos, a MEKH elnöke arra emlékeztetett, hogy a közigazgatásra a korábbi évtizedekben az emberek túlnyomó többsége negatívan tekintett. A megyei kormányhivatalok, majd a járási hivatalok megalakulásával, hatékony, szakszerű működésével bizonyítást nyert, hogy nemcsak jelentős szervezeti, hanem alapvető szemléletváltás is történt, a szolgáltató állam részeként működő ügyfélszolgálatokon az emberek egy helyen, rövid idő alatt, kulturált körülmények között intézhetik ügyeiket.

Dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, hogy teljesítették ígéretüket, amit az Ercsiben és a városkörnyéken élőknek tettek. A kormányablak átadásával itt is megerősödött a polgárbarát államigazgatási ügyintézés, hiszen a cél, hogy minél közelebb kerüljenek az emberekhez a közigazgatási, hatósági ügyek intézési színterei…”

Forrás:
Átadták a kormányablak épületét Ercsiben; Fejér Megyei Kormányhivatal; 2018. április 6.