Skip to main content
közigazgatás: magyarközigazgatási informatika

Az e-közszolgáltatások jelentős hányada már mobilapplikációval is elérhető

Szerző: 2018. április 7.No Comments

„Nyitóelőadást tartott az immár harmadik alkalommal megrendezett Mobilfizetési Szimpóziumon Bartal Tamás, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára.
Előadásában kifejtette, hogy a Kormány programjának köszönhetően hazánkban a közszolgáltatások túlnyomó része már elektronikusan is elérhető valamennyi közigazgatási szervnél. Ennek köszönhetően az állampolgárok rengeteg időt és költséget takaríthatnak meg azzal, hogy a hivatalos ügyeiket kényelmesen, akár otthonról is intézhetik. Az e-közszolgáltatások jelentős hányada már mobilapplikációval is elérhető, ilyen az OkmányApp vagy a Cégradar szolgáltatás.

A Kormány számos intézkedést tett az elmúlt években a digitális íráskészség fejlesztése érdekében is. A helyettes államtitkár példaként említette, hogy a Digitális Magyarország Program részeként kísérleti jelleggel több ezer notebookra és táblagépre lehetett Nyíregyháza térségében pályázni. Az elbírálásnál előnyt élveztek azok az állampolgárok, akiknek az ilyen eszközök beszerzése önerőből különösen nagy erőfeszítést okoz, így a nagycsaládosok, a gyermeküket egyedül nevelő szülők, a nyilvántartott álláskeresők vagy az aktív időskorúak. A nyertesek egy gyakorlati informatikai tudást nyújtó alapkurzuson is részt vehettek.”

Forrás:
Hatalmas lépést tett Magyarország az elmúlt négy évben a közszolgáltatások teljes digitalizációja felé; Miniszterelnökség; 2018. április 5.