Skip to main content
gazdaságinformatikaközigazgatás: magyarközigazgatási informatikatársadalom

Elfogadták a VEKOP-8.5.4. sz. projekt („A digitális munkaerő-piaci kompetenciák fejlesztése a Közép-Magyarországi Régióban”) támogatási kérelmét

Szerző: 2018. április 7.No Comments

„A Nemzetgazdasági Minisztérium elfogadta a VEKOP-8.5.4. sz. projekt – hivatalos nevén „A digitális munkaerő-piaci kompetenciák fejlesztése a Közép-Magyarországi Régióban” – támogatási kérelmét.

A GINOP-6.1.2. projekthez hasonlóan a projekt fő célja a digitális kulcskompetencia fejlesztése, a digitális társadalomhoz való tartozással kapcsolatos igények megalapozása, valamint pozitív attitűd kialakítása a digitális eszközök irányába. Ezzel az Infokommunikációs Egységes Referenciakeret alapján (IKER) 1 (alap) és 2 (kezdő) és a kidolgozás alatt lévő IKER 3-4 (közép valamint haladó) szintű képzések elérhetővé válnak Közép-Magyarországi Régió állampolgárai számára is. A konzorcium tagjai az alapprojekthez hasonlóan a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH), az NGM és a KIFÜ. A KIFÜ feladata a projektben a képzési program és a hozzá kapcsolódó segédanyagok kialakítása és a képzésbe bevonandó állampolgárok toborzását, regisztrációját, mentorálását, és utókövetését végző mentorhálózat működtetése.

Az NGM a konzorcium támogatási kérelmét 800 millió Ft összegű támogatásra tartotta érdemesnek, de hamarosan a keretösszeg 1,3 Mrd Ft-ra emelése is megvalósul.”

Forrás:
Elfogadták a VEKOP-8.5.4. projekt támogatási kérelmét; Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség; 2018. április 5.
Lásd még: A Digitális kompetenciafejlesztő képzések tájékoztató felülete; Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
„Ezen a weboldalon az aktualitások menüpontban láthatja azokat a GINOP-6.1.2 és a VEKOP-8.5.4 projektekkel kapcsolatos információkat, híreket, amelyek kifejezetten a képzéseket megvalósító oktatókat érintik.
Jelenleg az „Első lépések a digitális világba” (1. szintű) és az „Önállóan használom az informatikai eszközömet” (2. szintű) képzések folynak. A 3. és 4. szintű képzések fejlesztés alatt állnak, ezek később lesznek elérhetők.
Erről az oldalról érhető el az oktatói munkára való felkészülést támogató e-learning felületet.”