Skip to main content
közigazgatás: magyar

Fürjes Balázs és Tarlós István Budapest tízéves stratégiai fejlesztési tervéről

Szerző: 2018. június 2.június 3rd, 2018No Comments

„Budapest tízéves stratégiai fejlesztési tervéről és, egyebek mellett, a Déli pályaudvar jövőjéről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Fürjes Balázs, Budapestért és az agglomerációért felelős államtitkár és Tarlós István főpolgármester.
A főpolgármester azt szeretné, hogy a jövőbeni szorosabb együttműködés során a kormány jelentősebb mértékben vonja be a fővárost az állami nagyprojektek lebonyolításába. Tarlós István az InfoRádió Aréna című műsorában hozzátette: a meglévő fővárosi koncepció alapján alakítja ki Budapest tízéves stratégiai fejlesztési tervét a főváros és az állam.

A közös tervről közvetlen megállapodást szeretne a miniszterelnökkel.

A főpolgármester kiemelte: a mostani személyi feltételek is javítják a főváros és az állam szorosabb együttműködésének feltételeit.

Fürjes Balázs, Budapestért és az agglomerációért felelős államtitkár arról beszélt: az átszervezésnek, a többi között a Budapestért felelős miniszterelnökségi államtitkárság létrehozásának az a célja, hogy a kormány legyen jobb partnere a fővárosnak. A 10 éves fejlesztési tervről azt mondta: érdemes közösen megkérdeznie a fővárosnak és a kormánynak az érintett szervezeteket a tervről.

A főpolgármester szerint az államnak – főként funkcionális szempontból – meghatározó szerepe van a Déli pályaudvar jövőjének kérdésében. Tarlós István az InfoRádió Aréna című műsorában arra is felhívta a figyelmet, hogy több kerületet is érint a létesítmény jövője. Hozzátette: bizonyos városrendezési, felújítási kérdésekben ugyanakkor a fővárosnak kell vállalnia az irányító szerepet.

A Déli pályaudvar jövőjéről Fürjes Balázs, Budapestért és az agglomerációért felelős államtitkár szintén azt hangsúlyozta: a fővárosnak és államnak fellelős döntést kell hoznia és kellő időt kell rászánnia a végleges koncepció kialakítására.

Szólt arról is, hogy a nagy fejlesztéseket a kormány és a főváros együttműködésében tervezik.”

Forrás:
Fürjes Balázs és Tarlós István Budapest tízéves stratégiai fejlesztési tervéről; Infostart 2018. május 30.