Skip to main content
gazdaságközigazgatás: külföldönközigazgatási informatikatársadalom

Okos város és mobilitás témakörben együttműködési partnerséget köt az Észak-nyugati Fejlesztési Régió több városa (Erdély)

Szerző: 2018. június 24.No Comments

„Kolozsvár is része lesz annak a partnerségnek, amelyet az okos városok és mobilitás témában történő fejlesztések érdekében kötnek az Észak-nyugati Fejlesztési Régió városai. A protokollumot Kolozsvár mellett Nagyvárad, Nagybánya, Beszterce, Zilah, Szatmárnémeti, Torda, Aranyosgyéres és Dés önkormányzati is aláírják. A protokollum a 2021-2027-es periódusra vonatkozik, ennek megkötése után új tagok is csatlakozhatnak hozzá. „A következő Európai Uniós költségvetési ciklusban az okos városokról a hangsúly az okos régiók felé tolódik el. Egy-egy régió akkor tud versenyképes maradni, ha olyan megoldásokban gondolkodik, amely megkönnyíti a területén belüli mobilitást és az okos városok hat területének – okos emberek, okos kormányzás, okos közlekedés, okos környezet, okos életkörülmények, okos gazdaság – megfelelő újítások bevezetését. Ennek az elmozdulásnak megy elébe a kolozsvári önkormányzat is, amikor stratégiai partnereket keres a régió versenyképességének megőrzése érdekében” – jelentette ki Oláh Emese alpolgármester. (közlemény) – a Transindex.ro portálról”

Forrás:
Okos város és mobilitás témakörben együttműködési partnerséget köt az Észak-nyugati Fejlesztési Régió több városa; Transindex.ro; 2018. június 15.