Skip to main content
energiagazdaságközigazgatás: magyartechnika

Megjelent az Energetikai Iparfejlesztési és KFI Cselekvési Terv (EKFICsT)

Szerző: 2018. július 14.július 16th, 2018No Comments

„A Nemzeti Energiastratégiáról szóló OGY határozat az Energiastratégia céljainak megvalósulásához kapcsolódóan öt szakterületi cselekvési terv kidolgozását írja elő, ezek egyike az Energetikai Iparfejlesztési és Kutatás-Fejlesztés-Innovációs Cselekvési Terv. A dokumentum célja az energiapiac számára szükséges szakemberképzés szervezeti és pénzügyi feltételeinek folyamatos biztosítása, a kutatás-fejlesztés és oktatás magas szintű folytatása. A kormány júniusi döntésével jóváhagyta a cselekvési tervet.

A Kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló 94/2018. (V. 22.) Korm. rendelet (továbbiakban: Statútum rendelet) 162. § (1) bekezdés c) pontja szerint az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról szóló 2014. évi XX. törvény szerinti Nemzeti Fejlesztési Minisztérium átnevezésével működik tovább. A mellékelt szövegben megjelenő Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és nemzeti fejlesztési miniszter alatt ezért 2018. május 22. napjától kezdődően az Innovációs és Technológiai Minisztériumot, illetve innovációért és technológiáért felelős minisztert kell érteni.”

Forrás:
Energetikai Iparfejlesztési és KFI Cselekvési Terv; Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2018. július 11. (PDF)
Lásd még: A Kormány 1273/2018. (VI. 15.) Korm. határozata az Energetikai Iparfejlesztési és KFI Cselekvési Tervről; eGov Hírlevél