Skip to main content
gazdaságinformatikaInternetközigazgatás: magyartársadalom

IKT-eszközök és használatuk a háztartásokban, a vállalkozásoknál és a közigazgatásban, 2017

Szerző: 2018. december 17.No Comments

„2017. december 31-én a nemzetgazdaságban összesen nyilvántartott közel 1,9 millió gazdasági szervezet 3,1%-át, azaz 59 ezer szervezetet az információ, kommunikáció ágban regisztrálták. 2017-ben ebben a nemzetgazdasági ágban – a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál – közel 76 ezer fő állt teljes munkaidőben alkalmazásban, létszámuk 2,2%-kal nőtt az előző évhez képest. Az információ, kommunikáció ág 4 főnél többet foglalkoztató vállalkozásai folyó áron 3173 milliárd forint nettó árbevételt értek el 2017-ben, amivel 3,8%-os részarányban járultak hozzá a nemzetgazdaság egészében keletkezett árbevételhez. A 2017. évi előzetes adatok szerint az információ, kommunikáció nemzetgazdasági ágban folyó áron 1649 milliárd forint bruttó hozzáadott érték keletkezett. A televízió-előfizetések száma 2017 végén meghaladta a 3,7 milliót, ami 4,6%-kal több az előző évihez képest. 2017-ben az internet-előfizetések száma 5,3%-kal emelkedett az előző évihez képest. A mobilinternet adta az összes internet-előfizetés több mint kétharmadát (69%), aránya egy év alatt 0,3 százalékponttal emelkedett. Az internet-előfizetéseken belül a kábeltévés előfizetések emelkedtek, míg az xDSL kismértékben csökkent.

Archívum
Letöltés PDF-ben
Kapcsolódó adatok
Táblázatok – Infokommunikációs (IKT-) eszközök és használatuk a vállalati (üzleti) szektorban
Táblázatok – Az IKT-eszközök és használatuk a háztartásokban
Táblázatok – Infokommunikációs (IKT-) eszközök és használatuk a közigazgatásban
Táblázatok – Az információ, kommunikáció nemzetgazdasági ág összefoglaló adatai és az infokommunikációs szolgáltatók teljesítménye, 2017
Táblák (STADAT) – Idősoros éves adatok – Információ, kommunikáció

Forrás:
IKT-eszközök és használatuk a háztartásokban, a vállalkozásoknál és a közigazgatásban, 2017; Központi Statisztikai Hivatal; 2018. december 10.