Skip to main content
közigazgatás: magyarszakirodalom

Második nemzetközi konferenciáját szervezi a Belügyminisztérium önkormányzati tématerületen

Szerző: 2019. január 20.No Comments

„A Belügyminisztérium KÖFOP-2.3.4-VEKOP-15-2016-00002 azonosítószámú, „Önkormányzati fejlesztések figyelemmel kísérése II.” (ÖFFK II.) kiemelt projektje önkormányzati tématerületen megvalósított alkalmazott kutatásokkal kíván hozzájárulni a hatékony és szolgáltató önkormányzati szemlélet kialakulásához Magyarországon.
Ennek elengedhetetlen eszköze a tudomány bevonása, a legújabb trendek megismerése, a nemzetközi és hazai jó gyakorlatok bemutatása és azok beépítése a mindennapjainkba.

A projekt keretében 2018. november 15-16-án megrendezésre került „Perspectives of Local Governments in Central-Eastern Europe – Common Learning and Innovations” című nemzetközi konferenciával a megfelelő és színvonalas tudásmegosztást kívántuk támogatni, valamint az akadémiai közeg és az önkormányzati területen dolgozók közötti együttműködést, a tudástranszfert.

A második nemzetközi konferencia 2019. március 5-6-án kerül megrendezésre „Perspectives of Local Governments in CEE – Practice and Innovations” címmel, melynek védnöke Dr. Pintér Sándor belügyminiszter. Ezen konferencia kiemelten az önkormányzati gyakorlatra koncentrál, melynek célja a gyakorlati szakemberek előtérbe helyezése. Olyan hazai és nemzetközi önkormányzati jó gyakorlatok bemutatását tervezzük, melyek szintén a fejlődést szolgálják, és bemutatásuk ugyancsak hozzájárul a hatékony és szolgáltató önkormányzati működés fejlesztéséhez. A konferencia célcsoportja az önkormányzatok, az önkormányzati szakterületen dolgozó szakemberek. A rendezvény középpontjában Közép-Kelet-Európa, a Visegrádi négyek országai állnak, ahol a történelmi múlt, a jogalkotási rendszer, a gondolkodásmód, és jelenünk kihívásai mind összekötnek minket. Hisszük, hogy a tudásátadás a tanulás egyik leghatékonyabb módja, így még sok mindent érdemes megosztanunk egymással, tanulnunk egymástól.

Várjuk előadók, kiállítók és résztvevők jelentkezését egyaránt! A konferenciával kapcsolatos minden további információ itt érhető el.”

Forrás:
Második nemzetközi konferenciáját szervezi a Belügyminisztérium önkormányzati tématerületen; Belügyminisztérium; 2019. január 15.