gazdaságinformatikaközigazgatás: külföldönközigazgatás: magyartávközléstechnika

A digitális jövő kiemelt témáival foglalkozott a Türk Tanács

Szerző: 2019. február 3.No Comments

„Magyarország elismeri a térség folyamatos gazdasági és társadalmi fejlődését, ami a digitális világban még gyorsabbá és átfogóbbá válhat – mondta Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára a Türk Tanács januári ülésén 2019. január 31-én, a kazahsztáni Almatyban.
A helyettes államtitkár beszédében az 5G-fejlesztések és a mesterséges intelligencia alkalmazásának fontosságát hangsúlyozta. A Türk Tanács tagállami szakminiszterei a 2019 szeptemberében, Budapesten megrendezendő ITU Telecom World konferencia apropóján Magyarországon egyeztetnek majd e területekről. A tárcavezetők az őszi rendezvény adta lehetőséggel élve meghívást kaptak a zalaegerszegi ZalaZone járműipari tesztpálya meglátogatására is.

A Türk Tanácsot 2009-ben alapította meg a térség négy állama, Azerbajdzsán, Kazahsztán, Kirgizisztán és Törökország. Fő céljai közé tartozik a nemzetközi kapcsolatok kiépítése és erősítése, a gazdasági növekedés, a kereskedelmi, a társadalmi, kulturális fejlődés és együttműködések elősegítése. Magyarország megfigyelőként vesz részt a Tanács munkájában, amelynek saját eredményeire építve a digitalizáció területén is hasznos közreműködője lehet.”

Forrás:
A digitális jövő kiemelt témáival foglalkozott a Türk Tanács; Innovációs és Technológiai Minisztérium; 2019. január 31.