Skip to main content
energiagazdaságközigazgatás: magyar

Új elnök-vezérigazgató az NKM Földgázszolgáltató Zrt. és NKM Áramszolgáltató Zrt. élén

Szerző: 2019. február 17.No Comments

„2019. február 14-től Hiezl Gábor az NKM Nemzeti Közművek Zrt. vezérigazgatója veszi át – meglévő pozíciója megtartása mellett – az NKM Áramszolgáltató Zrt és NKM Földgázszolgáltató Zrt vezérigazgatói feladatait is. Bally Attila, az NKM földgáz-és áramszolgáltatójának volt vezérigazgatója a cégcsoporton kívül folytatja munkáját.

Azzal, hogy az NKM áram-és földgázszolgáltatójának is Hiezl Gábor az elnök-vezérigazgatója és egyszemélyben ellátja az NKM vezérigazgatói feladatait is, tovább erősödnek a megkezdett integrációs folyamatok a cégcsoporton belül, amelynek eredménye megmutatkozik majd az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatás színvonalában is.

„A Nemzeti Közművek országszerte közel 4,2 millió fölgáz, áram-és távhő lakossági ügyfél folyamatos és biztonságos ellátásáról gondoskodik. A teljes kereskedelmi üzletág egy pontba szervezésével tovább folytatódik a társaságcsoport villamos energia és földgáz üzletágai közötti szinergiák erősítése, az ügyfelek biztonságos és magas színvonalú ellátása és a modernizáció” – mondta Hiezl Gábor, az NKM Nemzeti Közművek vezérigazgatója.

A távozó Bally Attila az elmúlt években az NKM cégcsoportban különböző pozíciókban végzett kiemelkedő munkát és segítette a földgázszolgáltató és áramszolgáltató társaságok beilleszkedését a cégcsoportba.

Hiezl Gábor 2018 nyarától az NKM vezérigazgatója és az NKM Áramszolgáltató, valamint az NKM Földgázszolgáltató elnöke. Hiezl Gábor 2016 óta dolgozik az NKM-ben, korábban a MET Power Hungary Kft.-nél, az E2 Hungary Zrt-ben, illetve az E.ON Csoport kereskedelmi területein töltött be vezetői pozíciókat.”

Forrás:
Új elnök-vezérigazgató az NKM Földgázszolgáltató Zrt. és NKM Áramszolgáltató Zrt. élén; NKM Nemzeti Közművek Zrt.; 2019. február 14.