Skip to main content
gazdaságinformatikaközigazgatás: magyar

Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM): BPDC Busniess Promotion & Development Campus (BPDC)

Szerző: 2019. október 14.No Comments

„ A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) egyik kiemelt célja az innovatív termékeket, szolgáltatásokat exportálni kívánó magyar vállalkozások külföldi piacra juttatása. Ennek érdekében, összhangban a Nemzeti Exportstratégia célkitűzésekkel a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások külpiaci tevékenységének előmozdítása érdekében a KKM – szoros együttműködésben az Innovációs és Technológiai Minisztériummal – a Washingtoni Nagykövetség útján Washingtonban létrehozta a BPDC Business Promotion & Development Campust (BPDC).

A BPDC célja a hazai start-up cégek és innovatív kisvállalkozások észak-amerikai piacokon történő megjelenésének elősegítése. A washingtoni BPDC innovációs központnak helyet adó épület ünnepélyes átadására 2019. június 12-én került sor. Az Innovációs Központ a jövőben a hazai start-up vállalkozásoknak szakmai támogatást, tárgyalóhelyiséget és szálláslehetőséget is biztosít.

Fontos, hogy a Magyarország számára kiemelt jelentőségű amerikai piaci környezettel, üzleti szokásokkal, minél több magyar vállalkozás megismerkedhessen az Egyesült Államokban. A BPDC keretében a hazai cégek szerződött amerikai partnerek bevonásával kifejezetten az amerikai piacra lépést elősegítő, üzleti tanácsadást is magában foglaló programokban vehetnek részt. A BPDC keretében 2019 őszén pilot jelleggel az amerikai partnerek bevonásával kiválasztott hazai start-up cégek és KKV-ék egy hosszabb, 5-6 hetes akcelerátor programban, és egy rövidebb, 2-3 hetes KKV programban vehetnek részt díjmentesen.

Kérjük, hogy az érdeklődő vállalkozások forduljanak a Külgazdasági és Külügyminisztérium Exportfejlesztési Koordinációs Főosztályához a következő elérhetőségeken: E-mail: exportkoord@mfa.gov.hu; Tel: 458-1686”

Forrás:
BPDC Busniess Promotion & Development Campus (BPDC); Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) ; 2019. október 8.