gazdaságközigazgatás: magyarművelődéspolitikaszakirodalomtársadalomtörténelem

A számontartott nemzet címmel exkluzív térképalbumot ad ki a KSH és a KSH Könyvtár

Szerző: 2020. június 22.No Comments

„A statisztikai hivatal is emléket állít a trianoni eseményeknek

A Központi Statisztikai Hivatal és a KSH Könyvtár a trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulóján „A számontartott nemzet” címmel exkluzív térképalbumot jelentet meg, amely a magyar történelem nyolc évtizedét öleli fel és mutatja be térképi ábrázolásokon keresztül. A kiadvány gerincét a tematikus tanulmányok mellett a Hivatal 1867 és 1945 között működő térképészeti osztálya által készített térképek képezik, amelyek jelenleg a KSH Könyvtár állományában találhatók meg.

Számos, eddig még nem publikált térképet tartalmazó, valamint tudományos ismeretterjesztő tanulmányokkal is kiegészített térképalbum jelent meg a Központi Statisztikai Hivatal és a KSH Könyvtár közös gondozásában. A nyolc évtizedet felölelő kiadvány statisztikai adatok, elemzések segítségével tekint vissza hazánk Trianon előtti és utáni időszakára, és mutatja be azokat a változásokat, amelyek az ország társadalmi és gazdasági életében bekövetkeztek.

A több mint 250 térkép értelmezését és történeti kontextusba helyezését szöveges részek segítik, amelyek egyúttal a fontosabb események, folyamatok és tendenciák magyarázatát is tartalmazzák. A tizenhárom fejezetre tagolódó kötet többek között a közigazgatás, a népmozgalom, a gazdaság, a közlekedés és az idegenforgalom területén bekövetkezett változásokat szemlélteti…”

Forrás:
A számontartott nemzet címmel exkluzív térképalbumot ad ki a KSH és a KSH Könyvtár; Központi Statisztikai Hivatal; 2020. június 4.
A kötete megrendelése
Tartalomjegyzék (PDF)
Mintaoldalak (PDF)