Skip to main content
Európai Unióinformatikaközigazgatás: magyarközigazgatási informatika

Elkészült a Pénzügyminisztérium első mobil alkalmazása, a pályázatfigyelést segítő GINAPP

Szerző: 2020. szeptember 26.No Comments

„Egyszerű, fapados, de mindent tud, amit a pályázatfigyeléshez tudni kell.

Maga Varga Mihály pénzügyminiszter (a fenti képen) népszerűsíti egy videóban a Pénzügyminisztérium első mobil appját, a pályázatfigyelést segítő GINAPP-ot. Az androidos és iOS-es változatban is elkészített alkalmazás a vállalkozásoknak segít abban, hogy nyomon követhessék azokat a GINOP (Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program) pályázati kiírásokat, melyek vállalkozásukat érinthetik.

Az alkalmazás fejlesztői az egyszerűségre törekedtek, ennek megfelelően az app funkcióit is a legszükségesebbekre korlátozták. A vállalkozások vezetői, pályázati felelősei azonnali értesítést kaphatnak egy új pályázat megjelenéséről. Emellett a program arra is lehetőséget ad, hogy az érintettek azonnal kapcsolatba lépjenek az ügyfélszolgálattal, és feltegyék kérdéseiket az adott pályázati kiírással kapcsolatban. Az alkalmazás harmadik alapfunkciója, hogy lehet böngészni a már megjelent pályázatok között.

Az értesítéseket azonban lehet finomhangolni a kedvezményezettek köre, a megvalósítási helyszín és a fejlesztési cél alapján. Ez nagyon egyszerű, hiszen csak egy listából meg kell jelölni azokat a kategóriákat, melyek az adott vállalkozásra vonatkoznak ebből a három szempontból.

A pályázatok közötti keresés is hasonlóan egyszerű, ott a szempontok kiegészülnek a fentiek mellett a támogatás formájával, a pályázat állapotával (aktív/lezárt), valamint a minimum igényelhető összeggel.

Az app arról is küld értesítést, ha a pályázat bármelyik szempontja módosult. Az ügyfélszolgálattól az appból közvetlenül küldhető emailben lehet tájékoztatást kérni adott pályázattal kapcsolatban.

Varga videós nyilatkozata szerint azért is érdemes érdemes letölteni a GINAPP-ot, mert a kormány gazdaságvédelmi intézkedései a következő hónapokban is folytatódnak, így folyamatosan jelennek meg új pályázati felhívások is.”

Forrás:
Pályázatfigyelő mobilappot fejlesztett a PM; Bitport.hu; 2020. szeptember 25.
GINApp – Alkalmazások a Google Playen
‎GINAPP az App Store-ban