energiagazdaságinformatikaközigazgatás: magyarközigazgatási informatikaszakirodalomtechnika

Elkészült a villamosenergetikai kiberbiztonsági kézikönyv

Szerző: 2021. január 10.No Comments

„A Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Magyar Elektrotechnikai Egyesület mentorálásával, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet kiadásában megjelent a villamosenergetikai ipari felügyeleti rendszerek kiberbiztonsági kézikönyve.

A SeConSys (Security for Control Systems) együttműködésében született, a maga nemében hiánypótló kézikönyv mintegy 20 szakértő egyéves munkájának eredménye. A kiadvány fontosságát jelzi, hogy a Nemzeti Kibervédelmi Intézet nemcsak felvállalta a kézikönyv kiadását, de ajánlja is annak alkalmazását a témában érintett cégeknek, szervezeteknek. A szakmai kiadvány létrehozásához a Nemzeti Közszolgálati Egyetem is aktívan hozzájárult. A SeConSys működését koordináló két mentor egyike Krasznay Csaba, a Kiberbiztonsági Kutatóintézet vezetője.

A kézikönyv a SeConSys honlapján érhető el és onnan letölthető. Az együttműködésről a Kiberbiztonsági Kutatóintézet blogján bővebben is olvashatnak az érdeklődők.”

Forrás:
Elkészült a villamosenergetikai kiberbiztonsági kézikönyv; Görgey Péter; Nemzeti Közszolgálati Egyetem; 2021. január 6.
Villamosenergetikai ipari felügyeleti rendszerek kiberbiztonsági kézikönyve; Seconsys/Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, Nemzeti Kibervédelmi Intézet; ISBN 978-615-00-9827-2; 2020. december 8. (PDF)