gazdaságközigazgatás: magyar

Megalakult a Koncessziós Tanács

Szerző: 2021. november 20.No Comments

„A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságáról szóló törvény értelmében megalakult a Koncessziós Tanács, amely első ülését a tegnapi napon tartotta.
A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága keretében működő Koncessziós Tanács feladata az egységes állami koncessziós joggyakorlat kialakítása, továbbá a koncesszióra vonatkozó jogszabályok alkalmazását elősegítendő ajánlások, iránymutatások, közlemények, tájékoztatók kiadása és útmutatók készítése. A Tanács úgy határozott, hogy tevékenysége első lépéseként a korábbi koncessziós szerződéskötési gyakorlatokat fogja értékelni.
A hattagú Tanács elnöke dr. Biró Marcell, az alakuló ülés során megválasztott alelnöke Rigó Csaba Balázs, tagjai dr. Murányi Ernő, dr. Kovács László, dr. Nagy László és Gonda Bence.
A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága 2021. október 1. napjával jött létre azzal a céllal, hogy kiszámítható szabályozási és működési környezetet teremtsen egyes nemzetgazdasági szempontból kiemelt ágazatok számára. ”

Forrás:
Megalakult a Koncessziós Tanács; Gazdasági Versenyhivatal; 2021. november 19.