Skip to main content
Európai Uniógazdaságtávközléstechnikatudomány

Az európai űrgazdasági piac. Könnyebb hozzáférés és nyitott, versenyképes piac

Szerző: 2022. január 3.No Comments

„A tanulmány az európai űrgazdasági piacot elemzi. Tárgyalja az európai űripar piacának méretét és szerkezetét, valamint az új űrgazdaság dinamikáját. Megvizsgálja az EU űrprogramjainak hozzájárulását az űradatok felhasználásának elősegítéséhez, valamint az EU űrágazatai közötti szinergiák maximalizálásának kihívásait és mozgatórugóit. Az új űralapú távközlési kezdeményezést is figyelembe veszi. Ezenkívül tekintettel van az Unió Számvevőszékének ajánlásaira is az újonnan integrált EU Űrprogram hatékonyságának megerősítésére, valamint gazdasági és társadalmi hatásainak maximalizálására.
Ezt a dokumentumot az Ipari, Kutatási és Energiaügyi Bizottság (ITRE) felkérésére a Gazdasági, Tudományos és Életminőség-politikákkal foglalkozó szakpolitikai osztály (Policy Department for Economic, Scientific and Quality of Life Policies at the request of the Committee on Industry, Research and Energy (ITRE) bocsátotta rendelkezésre.”

Forrás:
Space Market. How to facilitate access and create an open and competitive market?; Európai Parlament, ITRE; 2021. december 15.(PDF)
Lásd még: Building an EU space-based global secure communication system | Legislative train schedule | European Parliament; Európai Parlament, Legislative Train; 2021