Skip to main content
Európai Unióközigazgatási informatika

Információs webinárium: Pályázat a közszektor nagy értékű adatkészleteinek felhasználására a mesterségesintelligencia-rendszerekben

Szerző: 2022. március 20.No Comments

„2022. március 23-án fogják megrendezni azt az online webináriumot, melynek témája az Európai Bizottság pályázati felhívása a mesterségesintelligencia-rendszerekben használható nyílt közadatok hasznosítására. Amellett, hogy magyarázatot kapunk a lehetséges részvétel módjairól, a webinárium segíteni fog konzorciumi partnerek felkutatásában is, mert lehetőség lesz kétperces bemutatkozásokra.

A jelen felhívás keretében elérhető támogatások célja, hogy helyi, regionális és országos szinten támogassák a közigazgatást a nagy értékű adatkészletek (High Value Datasets, HVD-k) szemantikai, műszaki és jogi interoperabilitásának növelésében, ahogy azt a Nyílt Adatokról szóló irányelv (Open Data Directive) meghatározza. Hat kategória adatairól van szó: térinformatikai, föld-megfigyelési és környezeti, meteorológiai, statisztikai, vállalkozási és vállalati tulajdoni, mobilitási adatok. A támogatások 50%-os finanszírozást kínálnak olyan projektekhez, amelyek új nagy értékű adatkészleteket generálnak és új alkalmazásfejlesztési felületeket (API-kat) hoznak létre. A pályázati javaslatoknak hozzá kell járulniuk a Digitális Európa Program (DEP) tágabb céljaihoz is.

A pályázati felhívásra való jelentkezés kezdete: 2022. február 22., és 2022. május 17-ig lehet jelentkezni. További információk az EU Finanszírozási és Pályázati portálon találhatók.

Szeretne részt venni a tájékoztatón? Olvassa el a munkamenethez való csatlakozás információit, és a napirendet…”

Forrás:
Join the information session on the call for proposals for public-sector open data for Artificial Intelligence; data.europa.eu; 2022. március 18.