gazdaságinformatikapolitikatechnika

Összefogás a Digitális Magyarországért – IVSZ Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége

Szerző: 2022. május 9.No Comments

„Egységes szerkezetbe foglalt kiáltvány

Az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért felhívással fordult tavaly ősszel a digitális szakmához, a gazdaság szereplőihez, a politikai döntéshozókhoz, és a teljes magyar közvéleményhez, hogy rávilágítson: a vállalkozások korszerű technológiájának és a munkavállalók versenyképes tudásának a fejlesztése történelmi esélyt jelent Magyarország számára.

A digitalizáció minden magyar ember életét, minden hazai vállalat és intézmény működését jelentősen megváltoztatja, és a következő években alapjaiban fogja megrengetni mindennapjainkat.

A felhívások ideje lejárt, eljött a cselekvés pillanata!

A kiáltványban négy pillért határoztunk meg, amelyekre építve gyors és hatékony változások érhetők el: 

  • digitális társadalom, humán erőforrás
  • ágazati digitalizáció, kkv-k technológiai fejlesztése
  • adatgazdaság, innováció, startup ökoszisztéma
  • digitális régió, nemzetközi együttműködés

A fenti kritikus területek mindegyikéhez részletes szakmai vitaanyagokon alapuló javaslatcsomagot készítettünk el, mely tartalmazza javaslatainkat többek között az oktatás digitalizációjáról, az ágazati digitalizációs programokról, az innovációs és startup ökoszisztéma fejlesztéséről vagy a szorosabbra fűzendő nemzetközi együttműködésekről, az adatgazdaság fellendítéséről. Ezúton is szeretnénk megköszönni minden véleményezőnek, aki értékes javaslatokkal járult hozzá a szakmai vitaanyagok elmélyítéséhez, pontosításához.

Az alábbi gombra kattintva a javaslatcsomag rövidített verziója érhető el:
Elolvasom a javaslatokat

Forrás:
Összefogás a Digitális Magyarországért; IVSZ Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége; 2022. május 4.