Skip to main content
közigazgatás: magyarközigazgatási informatika

Hatékonyabb lett a kormányhivatalok irányítása

Szerző: 2022. szeptember 4.No Comments

„Hatékony irányítást támogató integrált és egységes gazdálkodási rendszer, valamint korszerűbb informatikai eszközök segítik a kormányhivatalok napi működését a Fejér Megyei Kormányhivatal által vezette konzorcium augusztusban zárult projektjének köszönhetően. A „KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00042” azonosító számú „A kormányhivatal irányításának hatékonyabbá tételét biztosító háttér kialakítása” című projekt 8,149 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatás segítségével valósult meg.

A Fejér Megyei Kormányhivatal a Miniszterelnökséggel és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökséggel alkotott Konzorciumban a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Program keretében megvalósította „A kormányhivatal irányításának hatékonyabbá tételét biztosító háttér kialakítása” elnevezésű projektet.

A projekt eredményeként kifejlesztett Kormányhivatali Integrált Irányítástámogatási Rendszer lehetőséget biztosít a kormányhivatalok egységes gazdasági működésére és hatékony irányítására, megteremti az elektronikus belső ügymenetek alapjait, lehetővé téve a rendelkezésre álló erőforrások hatékony és ügyfélbarát felhasználását. A projekt keretében több mint 11 000 db munkaállomás és 800 hálózati eszköz beszerzés történt meg.

A lezajlott hálózati és végponti infrastrukturális fejlesztések lehetőséget biztosítanak az ügyintézők számára a központi rendszerek kényelmesebb kezelésére, így az ügyintézés gyorsabbá és kiszámíthatóbbá válik. Hatékony irányítást támogató integrált és egységes gazdálkodási rendszer, valamint korszerűbb informatikai eszközök segítik a kormányhivatalok napi működését a Fejér Megyei Kormányhivatal által vezette konzorcium augusztusban záruló projektjének köszönhetően.

A „KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00042” azonosító számú „A kormányhivatal irányításának hatékonyabbá tételét biztosító háttér kialakítása” című projekt 8,149 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatás segítségével valósult meg. A Központi Időpontfoglaló Alkalmazás továbbfejlesztésével újabb ügyfélszolgálatokon nyílik meg a kiszámítható időpont alapú ügyfélfogadás lehetősége.

A Fejér Megyei Kormányhivatal által szervezett ünnepélyes záró rendezvényen felszólalt dr. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, aki a Miniszterelnökség által összefogott KÖFOP projektek jelentős hatását emelte ki: a létrehozott stabil és biztonságos informatikai háttér lehetővé teszi a közigazgatás belső folyamatainak, illetve a lakosságot és vállalkozásokat célzó közigazgatási szolgáltatásoknak a nagy arányú elektronizálását, továbbá az állami érdekkörbe tartozó információk és tartalmak széles körű digitalizációját.

Dr. Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője kiemelte, az elmúlt 7 évben a Kormányhivatal vezetésével végrehajtott projekt megteremtette az egységes gazdálkodás alapjait, ezáltal megerősítette a kormányhivatalok szervezetét és egységét. Bár a projekt nagyobb arányban a belső ügymenetek támogatására fókuszált, a hatékonyabban működtethető hivatal közvetetten jelentősen hozzájárul az ügyfélbarát közigazgatás rendszeréhez.”

Forrás:
Hatékonyabb lett a kormányhivatal irányítása; Regio Regia; 2022. szeptember 2.