közigazgatás: magyarközigazgatási informatikapolitikaszakirodalom

A digitalizáció, mint a 21. század új biztonsági kihívása, különös tekintettel Magyarország kibervédelmére

Szerző: 2023. május 22.No Comments

„…Az értekezés a digitalizációt – a 21. század új biztonsági kihívását és annak kapcsán
kialakult felzárkózási nehézségeket, a digitalizáció által létrejött veszélyforrásokat, kiszámíthatatlan tényezőket – vizsgálja különös figyelmet fordítva Magyarország kibervédelmére és a kiberbiztonságra.

A problémafelvetés tükrében a doktori disszertáció az alábbi kérdésekre keresi a választ:

  • Milyen módon igazolható, hogy a 21. századi kihívások hatékony kezelése komplex nemzetközi együttműködéssel, ugyanakkor a védelmi szektor adaptív képességfejlesztésével, a honvédség modernizációjával, strukturális és eljárásrendbeli átalakításával érhető el?
  • Milyen módon állapítható meg, hogy a digitalizáció az egyik leghangsúlyosabb biztonsági kihívás?
  • Milyen módon igazolható, hogy a honvédelmi, katonai és nemzeti biztonsági rendszerek hazai digitális hálózatba való beágyazódása a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program (a továbbiakban: Zrínyi 2026) keretein belül a légierő- és a szárazföldi erők modernizálásával érhető el?
  • Milyen súllyal és intenzitással jelenik meg az MH digitalizációja érdekében ajánlott tíz digitális platform?

…”

Forrás:
A digitalizáció, mint a 21. század új biztonsági kihívása, különös tekintettel Magyarország kibervédelmére; Beregi Alexandra Lilla; Óbudai Egyetem, Biztonságtudományi Doktori Iskola; A doktori védés időpontja: 2023-VI-01 10:15, helye: Óbudai Egyetem – Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar – 1081 Budapest, Népszínház u. 8. – Tanácsterem (fszt. 45)
Letöltés PDF-ben