Skip to main content
gazdaságközigazgatás: magyarközigazgatási informatika

Az összes közműszolgáltató elérhető az e-bejelentő szolgáltatáson keresztül

Szerző: 2023. július 30.No Comments

„Így az emberek hivatalos ügyeiket minél hatékonyabban, kényelmesebben tudják intézni.

Immár az összes hazai közműszolgáltató – gáz-, áram-, víz- és távhőszolgáltató – elérhető az e-bejelentő szolgáltatáson keresztül, ezzel minden ügyfél online, sorban állás nélkül tudja ügyeit intézni – jelentette be a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára vasárnap. Ennek eredményeként az emberek hivatalos ügyeiket hatékonyabban és kényelmesebben tudják intézni.

Mint ismeretes, az e-bejelentős szolgáltatást 2022 februárjától indították el, amely a közműátírásoknak igen jelentős egyszerűsítését tartalmazza. A szolgáltatás használata megkíméli az ügyintézés során az ügyfeleket attól, hogy egyenként kelljen az ügyfélszolgálatokat felkeresniük, legyen az akár áram-, gáz-, víz- vagy távhőszolgáltató.

Ehelyett egy felületen néhány kattintással bent lehetnek azon az ügyfélszolgálati felületen, ahol ezeket el tudják végezni gyorsan, egyszerűen és kényelmesen, akár ingatlant vásárolnak, vagy megváltozik az adott ingatlan díjfizetője, adatváltozás, névváltozás történik.

Az e-bejelentető szolgáltatás kezdetben 30 vállalat részvételével indult, ami azt jelentette, hogy ezt az ország bizonyos területein lehetett elérni. Mára viszont több mint 130 vállalat csatlakozott az e-bejelentő szolgáltatáshoz, így az ország valamennyi településén elérhető.

Mint kiderült, az e-bejelentő szolgáltatás fejlesztésével mód lesz arra is, hogy a telekommunikációs ügyfélszolgálatok felkeresése helyett ezen a felületen lehessen intézni az ügyeket, de erre még várni kell, ez is hamarosan el fog indulni.”

Forrás:
Az összes közműszolgáltató elérhető az e-bejelentő szolgáltatáson keresztül; Computerworld; 2023. július 30.