Skip to main content
közigazgatás: magyarpolitikatársadalomUncategorized

14 milliárd forintra pályázhatnak a civil szervezetek a Nemzeti Együttműködési Alap program keretében

Szerző: 2023. szeptember 10.No Comments

„A Nemzeti Együttműködési Alap program keretéből (NEA) 14 milliárd forintra pályázhatnak a civil szervezetek a következő évre. Ez az összeg három milliárd forinttal haladja meg a tavalyi pályázati keretet – hangsúlyozta a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára szerdán.

Szalay-Bobrovniczky Vince a Civil info NEA előadássorozat veszprémi állomásán elmondta, hogy október 2. és november 3. között pályázhatnak civil szervezetek a NEA keretében működésre, bér jellegű juttatásra, rezsire illetve programokra. Mint mondta, egy szervezet legfeljebb 4,5 millió forintra pályázhat. Felhívta a figyelmet, hogy kisebb módosításokat vezetnek be a pályáztatásban. Ilyen például a 150 ezer forintos kompenzáció megszüntetése, az egyszerűsített támogatás 350 ezer forintos felső határát 400 ezer forintra emelték. Ezen kívül a 3 millió forintig egyszerűsített elszámolást vezetnek be.
Szalay-Bobrovniczky Vince elmondta azt is, hogy a Nemzeti Együttműködési Alap programot úgymond kiegészíti a Városi Civil Alap, melyre szeptember 1-je és október 2. között lehet pályázni. A 4,8 milliárd forintos keretösszeget ingatlanvásárlásra és – felújításra, gépkocsivásárlásra, programokra, kommunikációra és eszközbeszerzésre lehet fordítani.

A veszprémi városháza az országjáró körűt ötödik állomása, a következő előadás Székesfehérváron lesz.”

Forrás:
14 milliárd forintra pályázhatnak a civil szervezetek a Nemzeti Együttműködési Alap program keretében; Miniszterelnökség; 2023. szeptember 7.