Skip to main content
Uncategorized

Győr Megyei Jogú Város közgyűlése elfogadta a Fenntartható Városfejlesztési Stratégiát

Szerző: 2024. április 7.No Comments

„A győri közgyűlés legutóbbi ülésén elfogadta a HÉTFA közreműködésével készült Fenntartható Városfejlesztési Stratégiát és a TOP Plusz Városfejlesztési Programtervet.

A dokumentumok a 2021-2027-es uniós fejlesztési ciklus tervezési időszakához kapcsolódóan jöttek létre. Az új forrásallokációs rendszerben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz támogatásaiból az ország negyvenkét legjelentősebb városának jutó közel 500 milliárd forint forrásból Győr több, mint 14 milliárd forintra jogosult. Ezen forrás felhasználásának feltétele az integrált városi stratégia elkészítése, amelyben a város megfogalmazza, miként kívánja felhasználni a számára rendelkezésre álló összeget.

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, a HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ közreműködésével, ezen elvárásnak megfelelően alkotta meg a 2021-2027-es évekre szóló Fenntartható Városfejlesztési Stratégiáját (rövidítve FVS), valamint a TOP Plusz Városfejlesztési Programtervét (TVP)…”

Forrás:
Győr Megyei Jogú Város közgyűlése elfogadta a Fenntartható Városfejlesztési Stratégiát; HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ; 2024. április 4.
Győr Megyei Jogú Város Fenntartható Városfejlesztési Stratégiája; Győr Megyei Jogú Város Honlapja; 2024. április 5.