Skip to main content
Európai Unióinformatikaközigazgatási informatikamédiapolitika

Az Európai Bizottság pályázati felhívásai a kiberbiztonság és a digitális kapacitások Unió-szerte történő megerősítésére

Szerző: 2024. július 8.No Comments

„A Bizottság a Digitális Európa program keretében több mint 210 millió euró értékben tett közzé pályázati felhívásokat a kiberbiztonság és a digitális kapacitások Unió-szerte történő megerősítésére.

Ami a kiberbiztonságot illeti, 35 millió eurót különítenek el a nagy ipari létesítményeket és a kritikus infrastruktúrákat védő projektekre. További 12,8 millió eurót fordítanak a nemzeti és a határokon átnyúló kiberbiztonsági műveleti központok további létrehozására, támogatására és bővítésére.

35 millió eurót fordítanak a legkorszerűbb kiberbiztonsági technológiák és eszközök bevezetésére. 20 millió eurót fordítanak arra, hogy támogassák a tagállamokat a kiberbiztonságra vonatkozó uniós jogszabályok és a nemzeti kiberbiztonsági stratégiák végrehajtásában. A kiberbiztonsággal kapcsolatos valamennyi finanszírozásra 2025. január 21-ig lehet pályázni.

A digitális készségekkel kapcsolatos kapacitások tekintetében 55 millió EUR-t ruháznak be a fejlett digitális készségekbe, valamint a digitális technológia kulcsfontosságú területein felsőoktatási programok tervezésébe és megvalósításába. Annak érdekében, hogy a tagállamok elérjék a digitális évtized céljait és célkitűzéseit, 25 millió eurót ruháznak be olyan tevékenységekbe, amelyek megkönnyítik a különböző, több országra kiterjedő projektek megvalósítását az európai digitális infrastruktúra-konzorciumokon (EDIC-ek) keresztül. További 20 millió eurót különítettek el az európai helyi digitális ikrek (a helyi közösségek digitális változatai) továbbfejlesztésére. 8 millió eurót ruháznak be a digitális médiával foglalkozó európai megfigyelőközpontokba (EDMO-k) a digitális médiában megjelenő dezinformáció elemzésével és kezelésével foglalkozó független regionális központok munkájának finanszírozása érdekében. A digitális készségekhez kapcsolódó valamennyi finanszírozásra 2024. november 21-ig lehet pályázni.

További információk találhatók a Digitális Európa program kiberbiztonsági munkaprogramjáról , valamint a Digitális Európa program fő munkaprogramjáról .

További információk a pályázati felhívásokról. Jövőre, a Digitális Európa 2025–2027 munkaprogram elfogadását követően további pályázati felhívásokat tesznek közzé.

További információk a kiberbiztonsági felhívásokról.

Forrás:
A Bizottság több mint 210 millió eurót ruház be a kiberbiztonságba, a digitális kapacitásokba és technológiába a Digitális Európa program keretében; Európai Bizottság; 2024. július 4.
[Ez az Európai Bizottság eTranslation szolgáltatása által készített gépi fordítás, amely segít Önnek az oldal megértésében. Kérjük, olvassa el a használati feltételeket. Az eredeti változat elolvasásához keresse fel a forrást tartalmazó oldalt.]