Skip to main content
közigazgatás: magyar

Felhívás kiemelt projektötletek benyújtására

Szerző: 2010. szeptember 3.szeptember 7th, 2010No Comments

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség felhívása szerint várják a javaslatokat az alábbi témákban:

Kiemelt projektötlet az Államreform operatív program 1. prioritási tengelyében foglalt célkitűzések megvalósításához és kiemelt projektötlet az Elektronikus közigazgatás operatív program 1., 2. és 3. prioritási tengelyeiben foglalt célkitűzések megvalósításához.

Kiemelt projekt ötlet gazdája kizárólag költségvetési szerv, 100%-os állami tulajdonban lévő szervezet, Kormány által alapított közalapítvány, önkormányzat, önkormányzati társulás vagy önkormányzati intézmény, illetve egyház lehet. Más szervezet nem nyújthat be kiemelt projekt ötletet.

Érdekes… egyház, mint a az államreform kiemelt projektötletének gazdája? Viszont nagyon erősen hiányzik a civil szervezetek nevesítése a lehetséges ötletgazdák között. Általános a fejlett világ politikai rendszereinek válsága, a közbizalom drámai csökkenése. Nincs ez másképpen hazánkban sem. Az állampolgári részvétel lehetőségeinek megteremtése talán az gyógyítás egyik lehetősége, ami egyben nagyon gyorsan sürgető kényszer is lesz. Ez jelenik meg a közadatok nyilvánosságának (és itt nem a jellegzetesen nyomorúságos „Üvegzsebre” kell gondolni) kikövetelésétől kezdve számos, a Kormányzat 2.0 fogalma alatta összefoglalt, kezdeményezésben.

Forrás:
ÁROP illetve EKOP
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, 2010. szeptember 1.