Skip to main content
közigazgatás: magyarközigazgatási informatika

Megjelent az önkormányzati fejlesztések figyelemmel kísérése érdekében kiírt felhívás

Szerző: 2012. szeptember 4.No Comments

„Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent az ”Önkormányzati fejlesztések figyelemmel kísérése” című, ÁROP-1.1.20 kódszámú kiemelt felhívás dokumentációja.

A rendelkezésre álló keretösszeg 400 millió forint.

A projektjavaslat benyújtására 2012. augusztus 31. és 2012. szeptember 30. között van lehetőség.”

„…A projekt stratégiai célja, hogy a BM a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel (továbbiakban: NFÜ) együttműködve, közvetlen kapcsolattartás révén, a rendelkezésre álló eszközei és szakemberei segítségével egységes keretrendszerben kövesse nyomon és segítse az önkormányzati szektor által tervezett, illetve végrehajtott európai uniós és hazai forrásból megvalósuló fejlesztéseket, különös tekintettel hazánknak az Uniós tagsággal összefüggésben vállalt kötelezettségek megvalósítására irányuló önkormányzati fejlesztésekre. Továbbá a rendelkezésre álló információs rendszerekbe feltöltött adatok segítségével, azok jogszabályoknak megfelelő összekapcsolása útján vizsgálja és elemezze azok pénzügyi hatásait, nyújtson egységes és hatékony tájékoztatást, segítse a felmerülő problémák kezelését, illetve ezek érdekében megfelelő intézkedéseket kezdeményezzen. A stratégiai és fenntarthatósági gondolkodás erősítésével támogassa az uniós források felhasználásának hatékonyságát és az unió által elvárt feladatok határidőben történő megvalósítását, csökkentve ezáltal az uniós források szabálytalan felhasználásából fakadó visszafizetési kötelezettség nagyságát, illetve az uniós kötelezettségszegési eljárások előfordulásának lehetőségét.

A BM elsődleges és kiemelt feladata azoknak az önkormányzati beruházásoknak a vizsgálata, amelyek Magyarország által az Európai Unió felé vállalt kötelezettségekkel függnek össze, és amelyek megvalósításának teljesítése kötelezettségszegési eljárás indítását vonhatja maga után. Másodsorban vizsgálja azon helyi önkormányzati fejlesztéseket is, amelyek más nemzetközi szervezet támogatásával valósulnak meg, és megvalósításuk elmaradása estén az adott önkormányzat, sőt az adott régió fejlődését nagymértékben veszélyezteti.

Az esetlegesen az önkormányzatok által – az Európai Unió vagy más nemzetközi szervezet pénzügyi támogatásával – önkéntesen vállalt beruházásokat csak abban az esetben vizsgálja, ha azok valamely kiemelt kormányzati fejlesztési célkitűzéshez kapcsolódnak…”

Forrás:
Megjelent az önkormányzati fejlesztések figyelemmel kísérése érdekében kiírt felhívás; Nemzeti Fejlesztési Ügynökség; 2012. augusztus 31.
Kapcsolódó dokumentumok