Skip to main content
közigazgatás: magyarközigazgatási informatika

Megjelent az adózói életúttal kapcsolatos információk elérhetővé tétele érdekében kiírt felhívás

Szerző: 2012. szeptember 4.No Comments

„Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent az ”Adózói életúttal kapcsolatos információk elérhetővé tétele” című, EKOP-2.1.18 kódszámú kiemelt felhívás dokumentációja.

A rendelkezésre álló keretösszeg legfeljebb 1 000 000 000 forint.

A projektjavaslat benyújtására 2012. augusztus 31. és 2012. szeptember 30. között van lehetőség.”

„…A projekt keretében két részprojekt valósul meg.
I. Adózói életút modellhez kapcsolódó fejlesztési igények az adóigazgatási rendszerekben
Az EKOP „2.1. Ügyfelek számára szolgáltatási felület biztosítása” beavatkozás elérendő célja többek között, hogy az ügyfelek számára az általános esélyegyenlőség szem előtt tartásával lehetővé tegye mind a távoli elérésnél a szolgáltatások elektronikus elérhetőségét a szükséges front-office szolgáltatás hozzáférhetővé tételével. A NAV ebben a projektben biztosítja az adózók kötelezettségeinek, illetve azok teljesítésének lekérdezhetőségét. A projekt célul tűzi ki az elektronikus adatközlési lehetőségek korszerűsítését és bővítését is. Ezen túlmenően lehetségessé válik, hogy az adószakmai területen, jelen projekt keretében kifejlesztett rendszerek által az igazgatási rendszerek számára összegyűjtött információkat az érintett adózó megtekinthesse.

II. On-Line módú űrlapkitöltés, – ellenőrzés, és – elektronikus feladás
Egy olyan új, és egyben innovatív informatikai rendszer kialakítása a cél, amely on-line módon rendelkezésre áll az adózók részére, és az űrlap kitöltésében az adott űrlap legfrissebb verziójának biztosításával – az adóhatóság birtokában álló információk alapján az adózóra vonatkozó legfrissebb adatokat felhasználva – segítse az adózókat.

Az elektronikus rendszer egy on-line módú, az adóhatóság által ismert információkon és törzsadatokon alapuló szolgáltatás. Ezáltal az adózó előtt az elektronikus rendszer használatával friss információk jelennek meg a képernyőn, így például nyomon tudja követni, hogy milyen teendői és kötelezettségei vannak az adóhatósággal szemben, ezáltal az adózói magatartás nagymértékben javítható. Elektronikus úton figyelemmel kísérheti a rá vonatkozó információkat, illetve a részére küldött üzeneteket…”

Forrás:
Megjelent az adózói életúttal kapcsolatos információk elérhetővé tétele érdekében kiírt felhívás; Nemzeti Fejlesztési Ügynökség; 2012. augusztus 31.
Kapcsolódó dokumentumok