közigazgatás: magyar

Önálló lehet a mezőkovácsházi földhivatali kirendeltség

Szerző: 2013. február 3.No Comments

„Bejárást tartott Mezőkovácsháza több járási intézményében Erdős Norbert kormánymegbízott és Simonka György országgyűlési képviselő csütörtökön.

Személyesen tájékozódtak a kirendeltségek és a hivatal működéséről. Egyeztettek a hatékonyabb és az ügyfélközpontúbb feladatvégzésről, és áttekintették a földhivatal helyben maradásának a lehetőségét.

— A kirendeltségen dolgozók létszámát sikerült megtartanunk. Az a cél, hogy még ebben az évben önálló földhivatal legyen a mezőkovácsházi — mondta a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Simonka György.

Hangsúlyozta, a szakmai munka eddig is a lakosság megelégedésére történt. Az önállóvá válás az ésszerűsítést, a hivatal megerősítését szolgálja.

Megtudtuk, a földhivatalhoz 88 ezer hektár és 50 ezer helyrajzi szám tartozik. A szakmai munkát eddig is önállóan végezték a mezőkovácsháziak.

Erdős Norbert elmondta, ez az idei első, működő járási hivatalban tett látogatása. Tájékozódott a feltételek meglétéről, a munka, az ügyintézés zavartalanságáról.

— Csiszolgatjuk a rendszert, hogy az állampolgárok elvárásainak megfeleljen. A Békés Megyei Kormányhivatal a nehezebb utat választotta, valamennyi járási hivatal önálló épületben került kialakításra. Ez a hosszú távú érdek. Több volt így a munka, ám az ügyfélforgalom ezt nem szenvedte meg. Várhatóan 2013 végén a kormányablakok is megkezdik működésüket.

A helyi földhivatali kirendeltség kapcsán elárulta, személyesen folytatott tárgyalásokat a Vidékfejlesztési Minisztérium illetékeseivel, akik szakmailag támogatták szándékot, hogy a mezőkovácsházi önállóvá váljon.”

Forrás:
Önálló lehet a mezőkovácsházi földhivatali kirendeltség; beol.hu; 2013. január 31.