informatikaművelődés

Hackereket képez egy magyar egyetem

Szerző: 2013. április 2.No Comments

„Etikus hackereket fognak kiképezni az Óbudai Egyetemen – közölte az intézmény.

A tanfolyamon egyebek között megtanulják a résztvevők, hogyan gondolkozik egy hacker, így saját rendszerük tesztelése mellett arra is képesek lesznek, hogy felismerjék az ellenük irányuló informatikai támadásokat.

A téma szakértőjévé válnak, és így információbiztonsági szakemberként hatékonyan meg tudják védeni a rájuk bízott informatikai rendszereket. Kiemelték, hogy a legjobb résztvevőket az egyetem felkarolja, és további lehetőségeket és támogatást biztosít számukra a szakmai fejlődésben.

A most megnyíló etikus hackeroktató- és vizsgaközpont otthont ad több naprakész nemzetközi információbiztonsági végzettséget adó tanfolyamnak, és – egyedül az ország felsőoktatási intézményei közül – nemzetközi vizsgaközpontként is működik.

A tanfolyamokon az egyetem saját hallgatói mellett a központ szívesen fogadja más oktatási intézmények hallgatóit is, így a tapaszalt oktatók szélesebb körben adhatják át ismereteiket. Mint írták, a hamarosan elinduló tanfolyamon a hallgatók online vizsga letétele után nemzetközileg is elismert oklevelet, az EC Council által kiállított, úgynevezett Certified Ethical Hacker képesítést szerezhetnek.”

Forrás:
Hackereket képez egy magyar egyetem; Index.hu/MTI; 2013. március 29.