művelődés

Mobilról is használható lesz a Miskolci Egyetem könyvtára

Szerző: 2013. április 2.No Comments

„Egyebek mellett digitális képkönyvtárral és tananyagterminállal bővítik a Miskolci Egyetem könyvtárát. Az információszolgáltatási rendszer fejlesztésére körülbelül ötven millió forintot nyertek uniós pályázaton – közölték hétfőn.

A támogatásból fedezik a katalógus és az adatbázisok bővítését, valamint a szoftverfejlesztést. Ez utóbbi az online tartalmak mobil eszközökre történő optimalizálását szolgálja majd.

A projekt célja, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően nőjön az egyetemi könyvtár versenyképessége az oktatást, képzést támogató elektronikus információs szolgáltatások bővítésével, az új szolgáltatásokkal pedig mindenki könnyen elérhesse a könyvtári információkat.

A szeptemberig elkészülő, DRM (digital rights management) rendszerben működő tananyagterminál a hallgatóknak lehetővé teszi, hogy a kis példányszámú tananyagok digitális formában, a szerzői jogokat nem sértve használják.

Az adatbázisok közös keresőfelületét jövő februárra alakítják ki, addig oldják meg azt is, hogy a könyvtári szolgáltatások elérhetőek legyenek mobil eszközökről.”

Forrás:
Mobilról is használható lesz a Miskolci Egyetem könyvtára; Index.hu/MTI; 2013. március 25.