Skip to main content
jogközigazgatás: magyar

A hét vitája: az Infotörvény (CXII.) módosítása – A KIM reagálása a civil szervezetek antikorrupciós munkacsoportból történő kilépésére

Szerző: 2013. május 6.No Comments

„Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium sajnálattal vette tudomásul, hogy a K-Monitor, az átlátszó.hu, a Transparency International Magyarország, valamint a Társaság a Szabadságjogokért kilépett a KIM által életre hívott korrupcióellenes munkacsoportból, azok után, hogy múlt kedden, Londonban az Open Government Partnership konferenciáján bemutattuk az érintett civil szervezetekkel közösen kidolgozott első korrupció elleni akciótervet.

A KIM elkötelezettségét mutatja az is, hogy múlt pénteken a minisztérium szakértői egyeztettek az Európai Bizottság képviselőivel a témában, segítve a Bizottság hiteles és objektív jelentésének előkészítését, amelyet júniusban kívánnak nyilvánosságra hozni.

Sajnáljuk, hogy többhónapos együttműködés szakadt meg egy egyéni képviselői indítványt követő parlamenti döntés nyomán, amely témájában nem érinti és nem is változtatja meg a KIM elkötelezettségét a korrupcióval szembeni küzdelemben.

Mellékletként küldjük Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter válaszlevelét Alexa Noémi (Transparency International Magyarország) Bodoky Tamás (atlatszo.hu) Hídvégi Fanny (Társaság a Szabadságjogokért) Léderer Sándor (K-Monitor) ma, 2013. április 30-án kelt nyílt levelére.”

Forrás:
A KIM reagálása a civil szervezetek antikorrupciós munkacsoportból történő kilépésére; Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium; 2013. április 30.
Navracsics Tibor válaszlevele (docx)