Skip to main content
gazdaságközigazgatási informatika

Másképp azonosítják a hazai online pókereseket

Szerző: 2013. május 16.No Comments

„A parlament gazdasági és informatikai bizottsága módosító indítványt nyújtott be a távszerencsejáték-törvényt módosító javaslathoz, amely a pénzmosás-ellenes szabályok szerinti ügyfél-azonosítás új módját vezeti be. Ez az előterjesztés szerint a távszerencsejátékok szervezői és a játékosok részére is jelentősen megkönnyíti az azonosítási eljárást.

Az új módszer szerint a szervező a leendő játékos által az online regisztráció során megadott adatok helyességét a személyiadat- és lakcímnyilvántartó adatbázis elektronikus megkeresésével ellenőrizheti.

Ha a nyilvántartó az adatok helyességét megerősítő üzenetet küld a szervezőnek, az ügyfél-azonosítást a szervező sikeresen elvégezte és további levélváltásra, egyéb ellenőrzésre – a játékos azonosítása érdekében – nincs szükség.

A közigazgatási adatbázis lekérdezése a kiskorú játékosok kiszűrésére is különösen alkalmas, több uniós tagállamban – például Franciaországban, Finnországban – is sikerrel alkalmazott módszer. A magyar nyilvántartóban nem szereplő játékosokra a továbbiakban is a pénzmosás megelőzéséről szóló törvénynek, a személyes megjelenést nem kívánó ügyfél-azonosítási szabályai alkalmazandók”

Forrás:
Másképp azonosítják a hazai online pókereseket; HVG.hu/MTI; 2013. május 14.