Skip to main content
gazdaságinformatikaközigazgatás: külföldön

A hongkongi kormányzat OpenStack-felhővel gyorsítja az innovációt

Szerző: 2014. június 22.No Comments

„Cyberport, a hongkongi vállalkozásindítási akcelerátor, üzleti gyorsító, OpenStackra alapozott felhővel és a Contrail Controllerre alapozott szoftveres hálózattal támogatja az technológiai vállalkozásokat.

A felhő használata alapvetően nagyobb agilitást, mozgékonyságot és gyorsabb piacra jutást tesz lehetővé, és ezek minden induló vállalkozás számára fontosak. Hongkong kormányzata (Government of the Hong Kong Special Administrative Region – SAR), felismerve ezt a szükségletet a tulajdonában álló Cyberportot használja az induló cégek támogatására.

David Chung, a Cyberport műszaki vezetője, interjújában elmondja, hogy a vállalkozóknak milyen előnye származik a felhőtechnológiából és szoftveralapú hálózatból. Az interjú idején az OpenStack Grizzly változatát használták, és az Ubuntu Linux futott a hardveren. [Az OpenStack jelenlegi változata az Icebreaker. Szerk.] A hálózat a Juniper Networks Open Contrail szoftveralapú hálózati megoldását használja, amelyet a Juniper nyílt forráskódúvá tett. A szoftveralapú hálózat lehetővé teszi, hogy a hálózati funkciókat és az adatáramlást elkülönítsék (decoupling) a fizikai eszközöktől és így sokkal rugalmasabb hálózatokat hozzanak létre.

„Megpróbálunk előnyt kovácsolni a szoftveralapú hálózatok lehetőségeiből és a hálózatot szolgáltatásként kínáljuk”, mondja Chung. Egyetlen kezelőfelület felhasználásával tudják a Cyberportot használó cégek a virtuális gépeiket és igényelt hálózati szolgáltatásokat kezelni. Nem kell a technikai részletekkel bajlódniuk. Pontosan ez a Cyberport célja, kapu akar lenne az informatikai felhőhöz.”

Forrás:
Government of Hong Kong Accelerating Innovation with OpenStack Cloud; Sean Michael Kerner; Datamation; 2013. november 12.
Hong Kong Cyberport Management Company Limited
Cyberport; Wikipédia
OpenStack; OpenStack project
OpenStack; Wikipédia
OpenContrail; Juniper Networks