Skip to main content
közigazgatás: magyarművelődés

Czunyiné Bertalan Judit: a digitális eszközök hatékonyabbá teszik az oktatást

Szerző: 2016. november 24.No Comments

„A digitális eszközök hatékonyabbá, eredményesebbé teszik az oktatást, a digitális kompetenciafejlesztési pályázat keretében éppen arról győződhetnek majd meg a tanárok, hogy ezek az eszközök megkönnyítik a dolgukat – mondta a digitális oktatás tartalomfejlesztéséért felelős kormánybiztos az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.
Czunyiné Bertalan Juditot a műsorban a hétfőn bejelentett, 34,4 milliárd forintos, digitális kompetenciafejlesztési uniós pályázattal kapcsolatban kérdezték.

Kiemelte, a program fontos része a pedagógusok módszertani képzése, amelynek során be akarják nekik mutatni, mennyi lehetőség van a digitális eszközökben. Bíznak abban, hogy a tanárok ezeket a lehetőségeket megismerve belátják, hogy azok használata számukra nem teher, hanem éppen könnyebbé, eredményesebbé, „láthatóbbá” teszi a munkájukat – mondta.

A program profiljának megfelelően a pedagógusokat e-learning módszerrel képzik majd – közölte a kormánybiztos.

Czunyiné Bertalan Judit jelezte, „a kütyük” kiváló eszközei a tehetséggondozásnak, de a frontális és a differenciált tanításnak is, emellett a hátrányos helyzetű gyerekeknél is jó eredményeket lehet általuk elérni.

A kormánybiztos a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arra is kitért: a programban nem félnek megvizsgálni azt a lehetőséget sem, hogyan lehet a gyerekek saját eszközeit használni az órákon.”

Forrás:
A digitális eszközök hatékonyabbá teszik az oktatást; kormany.hu; 2016. november 22.