Skip to main content
gazdaságközigazgatás: magyar

Pálinkás József az induló, innovatív vállalkozások ösztönzéséről az Országos Startup Campus miskolci állomásán

Szerző: 2017. május 1.No Comments

„A hazai innovációs ökoszisztémát ösztönző versenypályázati rendszerről, valamint az országos inkubátor-hálózat kialakításáról is beszélt az NKFI Hivatal elnöke április 12-én, a Hiventures Startup Campus Roadshow nevű országos rendezvénysorozat miskolci állomásán.
Pálinkás József előadása letölthető: Lendületben az induló innovatív vállalkozások PDF (1 370 KB)

Az NKFI Hivatal elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy az NKFI Hivatal koordinációjában összesen 6,5 milliárd forint áll rendelkezésre az inkubátorok országos hálózatának építésére. A GINOP pályázatok keretében 5 milliárd forintnyi EU-s forrás érhető el a konvergencia régiók számára, az NKFI Alapból pedig 1,5 milliárd forint keretösszegű pályázat áll rendelkezésre a már létező startup-ökoszisztéma megerősítésére, dinamizálására.

Pálinkás József kitért a pályázati rendszer miskolci eredményeire is: a helyi felsőoktatási-ipari kutatásfejlesztési együttműködési központra, valamint a most induló, az innovációs ökoszisztéma építésére elnyert, 600 millió forintos GINOP támogatást, amelyből új inkubátorház létesül Miskolcon.

Az Startup Campus rendezvényén a Miskolci Egyetem részéről dr. Deák Csaba kancellár is köszöntötte a látogatókat. Az eseményen hat startup mutatkozhatott be a szakmai zsűri előtt. Az országos megmérettetésen legjobbnak ítélt vállalkozások később akár 9 millió forintos finanszírozást is kaphatnak a Hiventures Inkubációs programjában…”

Forrás:
Pálinkás József az induló innovatív vállalkozások ösztönzéséről az Országos Startup Campus miskolci állomásán; Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal; 2017. április 20.
Lásd még: Inkubációs tőkeprogram – Nemzeti Technológiai és Szellemi Tulajdon Kockázati Tőke (GINOP-8.1.3/A-16); Hiventures