gazdaságinformatikaközigazgatás: külföldönközigazgatás: magyar

Kiválasztották az azonnali fizetés alapinfrastruktúrájának szállítóját

Szerző: 2018. január 27.január 29th, 2018No Comments

„Kiválasztásra került az azonnali fizetés alapinfrastruktúrájának szállítója, a Nets lesz a GIRO Zrt. partnere.

A GIRO Zrt. Európa egyik első számú elektronikus fizetési szolgáltatójával, a Nets A/S dán cégcsoporttal írta alá az azonnali fizetési rendszer központi elszámoló infrastruktúrájának megvalósításáról szóló megállapodást.

Az azonnali fizetési projekt keretén belül egy magas szintű technológiát és szakértelmet biztosító, nemzetközi szinten versenyképes szállító került kiválasztásra.

Az azonnali fizetési szolgáltatás bevezetése a hazai pénzforgalom minden szereplője számára előnyöket hordoz. A fogyasztók egy olyan új elektronikus fizetési módot vehetnek igénybe, amely a fizetési helyzetek jelenleginél szélesebb körében biztosítja az elektronikus fizetés lehetőségét. A kereskedők és a vásárlók számára a jelenlegi fizetési megoldásoknál gyorsabb és olcsóbb fizetési mód válik elérhetővé. Könnyebb lesz a belépés a pénzforgalmi piacra a nyílt szabványok és az átjárható központi infrastruktúra miatt, ami az innováció ösztönzése mellett az új típusú szolgáltatók megjelenésével a versenyt is erősíti. A pénzforgalmi szolgáltatók számára pedig a korszerűbb fizetési szolgáltatások lehetőséget nyújtanak a jelenlegi ügyfélkapcsolatok megtartására és a tranzakciós forgalom növelésére.

Az azonnali fizetés rendszerének létrehozása történelmi lépés nem csak a GIRO, hanem az egész magyar pénzügyi rendszer életében. Munkánk során arra törekszünk, hogy a legjobb megoldásokat dolgozzuk ki mind a magyar fogyasztók, mind a hazai pénzforgalmi szolgáltatók számára.”

Forrás:
Kiválasztásra került az azonnali fizetés alapinfrastruktúrájának szállítója; GIRO Zrt.; 2018. január 25.
Lásd még: GIRO and Nets deliver instant payments infrastructure in Hungary; Nets A/S; 2018. január 26.