Skip to main content
gazdaságközigazgatás: külföldönművelődésszakirodalomterületfejlesztéstudomány

Bostoni regionális innovációs ökoszisztéma: Boston-Cambridge innovációs körzetek

Szerző: 2019. április 21.No Comments

„Boston és környéke az első helyhez szabott (place-based), regionális innovációs ökoszisztémák helyszíne. A jelentés célja, hogy meghatározza a legfontosabb tényezőket, amelyek hozzájárultak a terület sikeréhez. A siker kulcsa az, hogy ha a terület egésze makro-innovációs öko-ökoszisztémaként működik, azaz összekapcsolt mikro-innovációs öko-szisztémák rendszereként. A bostoni esettanulmányból származó bizonyítékok azt mutatják, hogy nem létezik egyetlen mágikus recept a helyhez szabott és a társadalmi innováción alapuló stratégiák sikeres végrehajtásához. Éppen ellenkezőleg, a helyi viszonyokba mélyen beágyazott mikro- és makro-kezdeményezések helyhez szabott kombinációinak sokfélesége az, ami lehetővé teszi a helyi gazdasági élet fenntartható fejlődését.”

Forrás:
Place-Based Innovation Ecosystems: Boston-Cambridge Innovation Districts (USA); Carmelina Bevilacqua, Bruno Monardo, Claudia Trillo, Gabriel Rissola (szerk.); Joint Research Center, European Commission; ISBN 978-92-76-01950-3, doi: 10.2760/183238, 10.2760/91941; 2019
A jelentés letöltése pdf-ben
Lásd még:
Az Európai Bizottság közös kutatóközpontjának (Joint Research Centre, JRC) a témával foglalkozó további tanulmányai az eGov Hírlevél korábbi számaiban:
Helyhez szabott innovációs ökoszisztéma Ljubljanában, Szlovéniában – I. rész (ugyanitt a „place-based”/„helyhez kötött” fogalommal kapcsolatos további ismertetés is)
Helyhez szabott innovációs ökoszisztéma Ljubljanában, Szlovéniában – II. rész