Skip to main content
gazdaságinformatikaszakirodalom

Megjelent a Digitális Krónika 3. száma

Szerző: 2020. május 4.No Comments

„Az e heti körképben a Digitális Jólét Program (DJP) szakértői arra kerestek választ, hogy mely országok hogyan használják a koronavírus-járvány kezelésére a digitális egészségügyi megoldásokban rejlő lehetőségeket a legeredményesebben.

Összegyűjtötték az egészségügyi ellátórendszert és az egészségügyi személyzetet támogató fejlesztéseket, és az elemzés végén arra a megállapításra jutottak, hogy a komplex rendszereké lesz a jövő.

Fókuszba kerültek a hálózatkutatás eredményei és a digitális oktatás kihívásai is. A COVID-19 ellen hatásos gyógyszereket kiválogató világraszóló eredmények bemutatása mellett ráirányítják a figyelmet az OECD oktatási szakértőjének cikkére, amely a digitális oktatásra való áttérés nehézségeinek okait elemzi az OECD országaiban.

A hét legizgalmasabb beavatkozásai, fejlesztései, kezdeményezései között taglalják a svájci bioszenzort, a Cseh 50 M koronás innovációs programot, az Egyesült Királyság KKV-kat támogató innovációs fejlesztési alapját, és az Európai Innovációs Tanács ötletversenyét, az EUvsVirus hackathon-t, ahol a hétvégén cc. 250 magyar csapat vett részt.

Hozzászólásaikat, véleményeiket és javaslataikat a DJP Observatory Team tagjai az alábbi email címen várják: observatory.team@djnkft.hu

A Digitális Krónika 3. száma itt megtekinthető.”

Forrás:
Megjelent a Digitális Krónika 3. száma; Digitális Jólét Program; 2020. április 30.