Skip to main content
gazdaságközigazgatás: magyar

Sikeres a kis- és középvállalkozásokat segítő digitalizációs tanácsadási program

Szerző: 2020. július 6.No Comments

„ Már közel 12 ezer társasághoz jutottak el azok a tanácsadók, akik a Modern Vállalkozások Program (MVP) keretében segítik a kis- és középvállalkozások infokommunikációs technológiákkal kapcsolatos fejlesztéseiket, a digitális gazdaságba történő beilleszkedésüket.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) által támogatott Modern Vállalkozások Programban 2016 eleje óta végeznek a minden megyében elérhető kamarai tanácsadók ingyenes informatikai tanácsadói tevékenységet a kkv szektorban. Az eddig csaknem 12 000 tanácsadással (audittal) elért cégek száma felülmúlja az előzetes várakozásokat.

Sok olyan vállalkozás van a kis- és középvállalkozások között, akiket még be kell vonni a digitális gazdaságba, de a mikrovállalkozásokra is nagyobb figyelmet kell szentelni. Így tovább javulhat a magyarországi DESI index, a vállalkozások digitális technológiák használatát mérő mutatója is ” – mondta el Solymár Károly Balázs az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára az MVP belső tanácsadói rendezvényén június 29-én.

A kormányzati és kamarai együttműködésben megvalósuló program célja a kis- és középvállakozások ösztönzése az információs és kommunikációs technológiák (IKT) használatára és a hazai vállalkozásvezetők és tulajdonosok digitális szemléletformálása . A kamarai hálózat által nyújtott ingyenes szolgáltatásokkal az infokommunikációs megoldások hatékony alkalmazása révén erősödik a vállalkozások hatékonysága és jövedelemtermelő képessége.”

Forrás:
Sikeres a kis- és középvállalkozásokat segítő digitalizációs tanácsadási program; Innovációs és Technológiai Minisztérium; 2020. június 30.