fenntartható fejlődésközigazgatás: magyarközigazgatási informatikapolitika

Országjárás indul a zöld ügyekről szóló párbeszédről

Szerző: 2021. október 17.No Comments

„Győrben indul útjára a legújabb felméréshez kapcsolódó, felsőoktatási intézmények bevonásával zajló országjárás 2021. október 12-én. Az egyetemi látogatásokkal egybekötött előadássorozat két hónapon át tart majd a legnagyobb hazai városokat érintve.

A kormány 13. alkalommal fordul a mindennapjaikat meghatározó kérdések mentén a magyar emberekhez, akik ezúttal klíma- és természetvédelmi kérdésekben mondhatják el gondolataikat. A kérdőív kitöltése segít abban, hogy a kormány minél hatékonyabban térképezze fel és a lakosság klímaváltozáshoz, környezetvédelemhez, erőforrásaink tudatos felhasználáshoz való viszonyulását.

Steiner Attila körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár elmondta, hogy a klímaváltozás egyre intenzívebben van jelen az életünkben, aminek negatív hatásai hangzatos szólamok helyett konkrét intézkedéseket igényelnek, ezért is fontos kitölteni ezt a kérdőívet. Magyarország zöld úton jár, ez a következő két hónapban szó szerint is értendő – tette hozzá.

Ne feledjük, hogy a 21. század egyik fő kihívása a környezetünk megóvása, az ezzel kapcsolatos felelősségünk vállalása, ami a fenntartható jövő kulcsa. Bízom benne, hogy Magyarország egyre magasabb szinten fog hozzájárulni a környezeti és éghajlatpolitikai célok megvalósulásához. Az irányok meghatározásában számítunk a kérdőív eredményeire is – emelte ki Nagy István agrárminiszter.

A Zöld Követ Egyesület szakmai partnerként szintén hozzájárult a kérdőív létrejöttéhez, és az országjáráshoz is csatlakozik. Célunk, hogy minél többen részt vegyenek ebben a társadalmi párbeszédben, hogy azokat a válaszokat a jövőben beépíthessük a munkánkba. Az országjárás során az egyetemek auláiban várjuk az érdeklődő fiatalokat az Egyesület standjainál – mondta el Király Nóra, a szervezet elnöke.

A jövő keddtől induló, egyetemeken zajló országjárás minden nagyobb hazai várost és felsőoktatási intézményt érint, az első héten Győrt, Veszprémet és Miskolcot,, a következő állomások között pedig Eger, Kaposvár, Pécs, Zalaegerszeg, Székesfehérvár, Debrecen és Szeged is szerepel majd, számos budapesti egyetem mellett. A kampányban Nagy István agrárminiszter és Steiner Attila államtitkár mellett az Agrárminisztérium több államtitkára is részt vesz.. Emellett a figyelemfelhíváshoz az agrártárca Országfásítási Programja is hozzájárul a következő hetekben.

Az online kérdőívet november végéig lehet kitölteni az alábbi linken: https://zold.kormany.hu/

Forrás:
Országjárás indul a zöld ügyekről szóló párbeszédről; kormany.hu; 2021. október 11.