Skip to main content
közigazgatás: magyar

Járásközpontok kialakítását kezdeményezi a határhoz közeli településeken az EMNP

Szerző: 2012. február 22.No Comments

„Járásközpontok kialakítását kezdeményezi a határhoz közeli magyarországi településeken az EMNP. A szervezet Bihar megyei vezetői megkeresték a magyar kormány képviselőit, akiktől szóbeli ígéretet kaptak, hogy ha nem is alakítják járásközponttá Biharkeresztest, egy kihelyezett kormányablakot mindenképpen működtetni fognak a határ menti városban.

Szilágyi Ferenc, az EMNP érmihályfalvi elnöke elmondta, hogy a elsősorban azért kezdeményezte elsősorban Biharkeresztesen, Létavértesen és Nyírábrányban mindezt a párt, hogy megkönnyítse az emberek ügyintézését, mivel már nem csak a magyarországi magyar állampolgárok anyakönyvi és okmány irodai ügyeit kell ellássák mostantól kezdve, hanem a határon túli, határ menti magyar állampolgárok dolgait is.

Zatykó Gyula, az EMNP partiumi régióelnöke szerint nemzetpolitikai szempontból azért lenne fontos mindez, mert minél közelebb tennék a Trianoni határhoz, annál jobban megerősítenék a mai magyarországi határokat. Ha járásközpont alakulna ki Biharkeresztesen, az egyfajta végvárként is működhetne.”

Forrás:
Járásközpontok kialakítását kezdeményezi a határhoz közeli településeken az EMNP, erdély ma/Kossuth Rádió, 2012. február 22.