Skip to main content
közigazgatás: magyarművelődés

Fejlesztési minisztériumi fórum a felsőoktatási intézmények gazdasági vezetőinek

Szerző: 2012. október 12.No Comments

„Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter és Hegmanné Nemes Sára vagyonpolitikáért felelős államtitkár részvételével tartottak a 28 állami felsőoktatási intézmény gazdasági főigazgatói számára fórumot 2012. október 11-én, Budapesten.

Németh Lászlóné nyitóbeszédében elmondta: a tárca mindent megtesz annak érdekében, hogy a fórummal olyan zökkenőmentes együttműködés vegye kezdetét, amely nagyban segíti majd a főigazgatók munkáját és egyben erősíti a vagyongazdálkodás állami felügyeletét, melyhez kérte a jelenlévők közreműködését is.

Hegmanné Nemes Sára tájékoztatást adott többek között a gazdasági főigazgatók munkajogi kérdéseiről, az intézmények használatában lévő nemzeti vagyonnal kapcsolatos kormányzati stratégiáról, a PPP projektek felülvizsgálatának aktuális helyzetéről, az intézmények tulajdonában lévő gazdasági társaságokkal kapcsolatos teendőkről.

A rendezvényen Dr. Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkára a felsőoktatás finanszírozásának átalakítását ismertette. Dr. Gárdos Csaba, a Költségvetési Felügyelet vezetője a felsőoktatási intézményekbe kirendelt költségvetési felügyelők tevékenységéről adott tájékoztatást. Novotnik Imre, a Magyar Államkincstár elnökhelyettese a központosított illetményszámfejtő rendszerhez történő csatlakozással kapcsolatos feladatokról számolt be.

A konzultatív jellegű fórum azt a célt szolgálta, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is minél szélesebb körű tájékoztatást kapjon az állami egyetemek és főiskolák aktuális helyzetéről, valamint elinduljon a gazdasági főigazgatók és az őket kinevező fejlesztési miniszter közötti folyamatos párbeszéd. Hegmanné Nemes Sára elmondta: a gazdasági főigazgatói fórumot a tárca a jövőben rendszeres, intézményesített keretek között meg fogja rendezni.”

Forrás:
Fejlesztési minisztériumi fórum a felsőoktatási intézmények gazdasági vezetőinek; Nemzeti Fejlesztési Minisztérium; 2012. október 11.