Skip to main content
gazdaságinformatika

Havi 88 millióért üzemeltetik a Futárt

Szerző: 2014. július 2.No Comments

„Havi 88 millió forintot kap a T-Systems és a Synergon a Futár nevű forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszer üzemeltetéséért.

A T-Systems Magyarország Zrt. és a Synergon Integrator Kft. üzemeltetheti a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Futár rendszerét 5 éven keresztül – közölte a BKK szerdán. A Közbeszerzési Értesítőben megjelent tender eredménye szerint a két cég 5,3 milliárd forintért vállalta a forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszer üzemeltetését.

A BKK ezzel kapcsolatban azt írta, még 2013-ban döntöttek arról, hogy fővállalkozóra bízzák az üzemeltetést, hogy a feladatnak egy személyi felelőse legyen és egy probléma esetén ne egymásra mutogassanak a különböző vállalkozók. A tenderen egyedül a konzorciumban induló T-Systems és a Synergon Integrator adott be érvényes ajánlatot, a tárgyalási szakaszban az eredeti árhoz képest 46 százalékkal kedvezőbb árat sikerült elérni. Az 5 éves időtartamra szóló szerződést már aláírták, a két cég havi 88 millió 250 ezer forintért üzemelteti a rendszert.

Ennek fejében a konzorcium működteti és javítja egyebek mellett a teljes informatikai hátteret, a wifi-hálózatot, a járműveken lévő fedélzeti egységeket és utastájékoztató eszközöket, a közterületi kijelzőket, a jelzőlámpa-befolyásoláshoz szükséges modulokat, a mobilos utastájékoztató alkalmazást. Ezek mellett vállalniuk kell a rendszer működtetése során felvetődő járulékos költségeket, tartalékkészletet kell biztosítaniuk az eszközökből és ezekre biztosítást kell kötniük.”

Forrás:
Havi 88 millióért üzemeltetik a Futárt; HVG.hu/MTI; 2014. július 2.
A témával kapcsolatos korábbi cikkeink