Skip to main content
társadalomtechnika

Mitől okos egy város?

Szerző: 2015. február 15.No Comments

„A CSMKIK Kommunikációs- és Reklámklubjának következő szakmai rendezvénye „Jövő műhely 2014-2020”, Mitől okos egy város? Szeged és a tudás-alapú városfejlesztés címmel kerül megrendezésre március 5-én 14 órától, a Kamarai Székházban.

CSMKIK Kommunikációs– és Reklámklub az elmúlt év decemberben ünnepelte megalakulásnak 15 éves évfordulóját. Ekkor fogalmazódott meg egy Jövő Műhely 2014-2020 kötetlen találkozó sorozat beindításának a gondolata. „A város nem csak hely, ahol lakunk, a városnak vannak erőforrásai, amelyekkel gazdálkodik.” Az okos város (smart city) egyre népszerűbb hívó szó, de egészen másként hangzik és másról mesél attól függően, hogy kinek a szájából hangzik el.

Felkért előadónk az információs társadalom elméleti és gyakorlati oldalának, az információpolitika-és információstratégia kérdéseinek és az Internet-gazdaságnak nemzetközileg is elismert kutatója és tudományszervezője: Z. Karvalics László, SZTE BTK Kulturális Örökség és Humán Információtudomány tanszékének docense…”

Forrás:
Mitől okos egy város?; Gulyás Tünde; Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara; 2015. február 10.